Besiktas-flop Alli is kwijt: “Proberen uit te zoeken waar hij is”

Foto: Besiktas-flop Alli is kwijt: “Proberen uit te zoeken waar hij is”

Het Turkse avontuur van Dele Alli bij Besiktas wordt er niet florissanter op. De Engelse middenvelder is in de vergetelheid geraakt bij Besiktas, en lijkt nu zelfs van de aardbodem te zijn verdwenen.

Alli niet terugkomen van vakantie

Besiktas huurt de 26-jarige Alli dit seizoen van Everton, maar een onverdeeld succes is dit niet. Waar de Engelsman in het begin nog wel regelmatig een basisplaats had, komt hij de laatste maanden er nauwelijks meer aan te pas. De laatste drie wedstrijden zat Alli niet meer bij de selectie, en nu duikt er een nieuwe probleem op.

Trainer Senol Gunes stuurde Alli op vakantie. “Hij is nog niet terug”, zei de oefenmeester tijdens een persmoment. “We hebben hem toestemming gegeven voor een korte vakantie, maar nu proberen we uit te zoeken waar hij is”, is het pijnlijke oordeel. “Waarschijnlijk is hij niet gekomen, omdat het regende”, sloot Gunes af met een dosis humor.

Besiktas heeft een optie tot koop bedongen, maar zal die zeker niet gaan lichten. Naar verluidt wil Gunes de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Alli, die door een clausule in zijn contract niet tussentijds kan verkassen.

Gevallen supertalent

Jaren geleden lag de wereld nog aan de voeten van Alli, die werd beschouwd als een van de grootste beloftes van Engeland. Hij was in 2018 onbetwist basisspeler op het WK en zou voor Tottenham Hotspur nog een Champions League-finale spelen. Ooit werd zijn transferwaarde geschat op honderd miljoen euro, maar daar is momenteel nog ongeveer een tiende van over.

Eindigt Besiktas in de top-2 van de Turkse competitie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zag je in hem een absolute wereldster?

  • Ja, hij was echt heel goed
  • Nah, was niet helemaal zeker
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie