Bergwijn: “In het begin een hekel aan Ajax”

Foto: Bergwijn: “In het begin een hekel aan Ajax”

Steven Bergwijn maakte deze zomer zijn comeback bij Ajax. In 2011 nam de aanvaller nog afscheid van de Amsterdamse club en destijds bleef een rotgevoel hangen, maar dat is de laatste jaren omgedraaid.

Als Ajax-talent nam Bergwijn in 2011 afscheid. “Ik ben een gevoelsmens en was destijds niet meer gelukkig bij Ajax”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Dat had weinig met speeltijd te maken. Ik speelde regelmatig. Dit speelde al langer. Er gebeurden dingen. De band met de trainer, wiens naam niet belangrijk is, was er ook niet.”

Bij PSV bloeide Bergwijn weer op, maar zijn periode in Eindhoven weerhield hem deze zomer niet van een terugkeer. “Ik kan er niks slechts over zeggen. Daar ben ik de speler en man geworden die ik nu ben. Voor velen daar is dit misschien een gevoelige stap, maar ik moet keuzes maken in mijn carrière en als Ajax komt, zeg je geen ‘nee’.”

Haat

Bergwijn, die recentelijk voor Tottenham Hotspur speelde, erkent dat hij eerder nog haat koesterde jegens Ajax. “Niet doordat ik voor PSV speelde, maar door hoe ik er ben weggegaan en behandeld, had ik in het begin nog wel een hekel aan Ajax. Van binnen was ik er de eerste jaren na mijn vertrek wel even klaar mee.” 

In 2019 genoot Bergwijn nog ogenschijnlijk van de Champions League-uitschakeling van Ajax. Hij legt uit: “Destijds was ik met PSV in de groepsfase gesneuveld. Ajax ging maar door. Je concurrent het zo goed zien doen, daar zat ook jaloezie bij natuurlijk. Spijt? Nee, ik heb geen spijt. Ik zeg hoe het was. Ik was op dat moment ook blij dat Ajax sneuvelde. Je wil zelf in de halve finale staan.”

TIP: Scoort Bergwijn tegen PSV? Win 3,05 keer je inleg via Unibet!

Begrijp je dat?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie