Berghuis countert vraag journalist: “Dat mogen we niet zeggen”

Foto: Berghuis countert vraag journalist: “Dat mogen we niet zeggen”

Het spel was bij Ajax vandaag tegen Excelsior (1-4) met name voor rust nog niet heel indrukwekkend, maar middenvelder Steven Berghuis is in ieder geval wel blij dat er weer eens gewonnen werd in de Eredivisie.

“Of het lek weer boven is? Dat lijkt me niet. Als je de wedstrijd terugziet, denk ik dat we niet mogen zeggen dat Ajax weer terug is”, reageert Berghuis voor de camera bij ESPN. In de eerste 45 minuten kreeg Excelsior een enorm aantal grote kansen, met name uit omschakelmomenten. “Ik denk dat we heel goed wegkomen in de eerste helft. We hadden ook met een 3-1 achterstand de rust in kunnen gaan. Ik ben in ieder geval blij dat we hebben gewonnen en dat een paar jongens, waaronder Owen Wijndal, goed hebben gespeeld vandaag.”

Heitinga voor Schreuder

Aan het ontslag van Alfred Schreuder na de 1-1 remise tegen FC Volendam hield Berghuis ‘een vervelend gevoel’ over. “Je bouwt een relatie op, je werkt samen en je probeert samen tot iets moois te komen. Als het al een paar weken niet werkt, weet je dat het er na een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam aan zat te komen.” Dat ‘de hand van John Heitinga meteen zichtbaar was’, wil de linkspoot niet zeggen. “Maar het is natuurlijk goed dat hij iets teweeg probeert te brengen. Met Owen (Wijndal, red.) op links, Kudus vanaf rechts en Dusan (Tadic, red.) in de spits hadden we misschien wat meer variatie. Maar we zijn nog steeds zoekende.”

Het gat met Feyenoord is wel verkleind tot vijf punten, doordat de Rotterdamse koploper met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Twente. “Ik denk dat we nu niet zo zeer naar de stand moeten kijken, maar meer naar de ontwikkeling van ons spel en dat we wedstrijden weer wat makkelijker gaan winnen.”

Ajax is Ajax weer

  • Eens
  • Oneens
645+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie