Álvarez geeft duidelijkheid over transferwensen

Foto: Álvarez geeft duidelijkheid over transferwensen

Edson Álvarez staat na vier seizoenen bij Ajax open voor een stap naar het buitenland, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De middenvelder heeft het gevoel dat hij er klaar voor is.

Vertrek Álvarez bij Ajax

Vorig jaar zomer had de Mexicaan al de mogelijkheid om naar Chelsea te vertrekken, maar destijds kwam het niet tot een deal. Het kwam toen hard aan bij Álvarez. De middenvelder zette echter al snel de knop om en was dit seizoen een van de sterkhouders van Ajax, waarmee hij opnieuw interesse wekte in het buitenland.

Naar verluidt werkt Borussia Dortmund momenteel achter de schermen hard aan zijn komst. Álvarez heeft het gevoel dat hij er klaar voor is. “Zonder Ajax tekort te doen, maar mijn missie hier is bijna voltooid. Ik heb het hier in de afgelopen vier jaar heel fijn gehad, en nog altijd voelt de club als thuis. Maar iedereen zal ook begrijpen dat ik hier veel heb bereikt”, laat hij weten.

“Ajax heeft me heel veel moois gegeven, en ik denk dat iedereen ook wel vier jaar lang mijn groei hier heeft gezien en gemerkt. Dan is het misschien wel een goed moment voor een volgende stap in mijn carrière. Maar dan moet wel alles kloppen, want ik weet wat ik hier heb en dat is me veel waard. Ikzelf, maar ook Ajax moet er beter van worden.”

Druk programma met Mexico

Voor Álvarez is het seizoen nog niet voorbij, want deze zomer speelt hij met Mexico voor de Gold Cup. Vervolgens vliegt hij begin augustus terug naar Europa, waarbij het de vraag is welke bestemming hij heeft. “Waar ik volgend seizoen ook speel, ik koester alle dierbare herinneringen aan Ajax”, aldus Álvarez.

Speelt FC Utrecht in eigen huis gelijk tegen Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vertrekt Álvarez deze zomer bij Ajax?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie