“Als er geen WK was, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven”

Foto: “Als er geen WK was, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven”

Ook in de afgelopen interlandperiode maakte Jurriën Timber weer een ijzersterke indruk. De 21-jarige verdediger kon in de transferzomer naar Manchester United en noemt dat ‘vleiend’, maar besloot zelf om in Amsterdam te blijven.

“Ik heb die keuze niet voor niets gemaakt, daar sta ik nog steeds achter. Het WK speelde daarin niet per se een rol. Als er geen WK was geweest, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven”, vertelt Timber, die later tot medio 2025 verlengde, in gesprek met Voetbal International.

“In de Champions League speel je de wedstrijden waarop je het meest wordt beoordeeld. Daar wordt het uiterste van je gevraagd. En in de Eredivisie is het ook niet makkelijk trouwens, ook daar moet je altijd gefocust zijn. Dat hebben we laatst nog gezien in de wedstrijd tegen AZ. Maar de beoordeling op het hoogste niveau vindt plaats in de Champions League en bij wedstrijden van het Nederlands elftal.”

WK

Van zijn basisplaats in Oranje lijkt hij inmiddels wel verzekerd. “Op het EK vorig jaar dacht ik: Pfoeh, dit is niet niks. Dat ik tijdens dat toernooi heb gepeeld, was al superverrassend en heel mooi. Daar heb ik kunnen ruiken en proeven. En dan is het WK nog iets anders. Groter. Ik besef het nog niet echt. Maar het is duidelijk dat ik alles ga geven om erbij te zijn.”

TIP: Pak 14x je inzet bij een WK-titel voor Oranje!

Timber is nu al klaar voor de absolute wereldtop

  • Eens
  • Dat nog niet
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie