“Als Barcelona komt, dan wil je weg, zo simpel is het”

Foto: “Als Barcelona komt, dan wil je weg, zo simpel is het”

Sofyan Amrabat lijkt deze zomer dan eindelijk zijn toptransfer te krijgen. In de afgelopen winter was de oud-Feyenoorder dicht bij een overstap naar het ‘grote’ FC Barcelona, maar daar stak zijn werkgever Fiorentina een stokje voor. En dat zorgde voor de nodige teleurstelling, aldus zijn broer Nordin.

Sofyan Amrabat teleurgesteld na misgelopen toptransfer

In een interview met Voetbal International vertelt Amrabat ‘senior’: “Als Barcelona komt, dan wil je weg, zo simpel is het. Maar Sofyan heeft snel daarna de knop weer omgezet. We zijn gelovig en als iets niet is voorbestemd, dan is het je bestemming niet. Op dat moment, bedoel ik. Later kan dat weer anders zijn. Dus moet je accepteren wat er gebeurt en gewoon doorgaan. Zonder zeuren. Zo zijn we opgevoed.

“Ik heb daar dus ook niet lang met Sofyan over hoeven praten”, gaat de voetballer van AEK Athene (en analist bij ESPN) verder. “Hij is een liefhebber en een winnaar. Dan is het niet moeilijk jezelf snel weer te motiveren. Wat er de volgende dag gebeurde, zegt alles over zijn mentaliteit. Toen brak hij in de bekerwedstrijd tegen Torino zijn neus en daar heeft hij twintig minuten mee doorgespeeld. Zo zit hij in elkaar.”

Het monster en Gattuso

Sofyan Amrabat maakt al een tijdje indruk in de Serie A en wordt in Italië Il Mostro genoemd, ‘het monster’. “Sofyan heeft veel power in zijn lijf. Dat valt op, zeker als hij duels aangaat. Maar hij heeft óók spelinzicht, voetballend vermogen en een goede pass in huis. Gennaro Gattuso heeft hem tijdens het WK een geweldig compliment gegeven. “

De voormalige mannetjesputter is een fan van zijn broertje, weet Nordin te vertellen. “Hij heeft als trainer twee keer geprobeerd hem te halen. Eerst naar AC Milan, daarna naar Napoli. Gattuso zei dat hij zichzelf herkende in het spel van mijn broertje, maar dat hij Sofyan daarmee eigenlijk tekort deed, omdat die beter kan voetballen dan hijzelf kon. Man, als zo iemand dat zegt, een voormalige wereldtopper op de nummer 6-positie: een mooier compliment was niet mogelijk geweest.”

Wint Marokko het WK van 2026?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Past hij bij Barça?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie