Aké beslist spektakelstuk tegen Liverpool

De Carabao Cup-wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool is donderdagavond een spektakelstuk geworden. Uiteindelijk greep de thuisploeg aan het langste eind: 3-2.

Voor City en Liverpool was deze bekerwedstrijd de eerste officiële krachtmeting sinds de WK-break. Manager Pep Guardiola deed namens de thuisploeg een beroep op spelers als Nathan Aké, Kevin De Bruyne en natuurlijk steraanvaller Erling Braut Haaland. Ook collega-manager Jürgen Klopp deed een beroep op een aantal vertrouwde namen, maar Oranje-international Virgil van Dijk was één van de afwezigen.

Waar Aké bijna twee weken na de WK-uitschakeling van Oranje alweer minuten maakte, daar kreeg Van Dijk niet de kans om zich te wapenen tegenover Haaland. De Noorse spits profiteerde dankbaar. Binnen tien minuten produceerde De Bruyne een afgemeten voorzet en bij de eerste paal werkte Haaland de bal overtuigend binnen achter doelman Caoimhin Kelleher: 1-0.

Tien minuten na de openingstreffer maakte Liverpool alweer gelijk. Na een vlotte aanval kreeg Fabio Carvalho alle ruimte om binnen het strafschopgebied af te drukken: 1-1. City en Liverpool kregen de mogelijkheden om nog voor rust een tweede treffer op het scorebord te zetten, maar in het Etihad Stadium werd er in de 25 minuten na de gelijkmaker niet meer gescoord.

Geweldige start tweede helft

In de tweede helft gingen City en Liverpool helemaal los. In de 47ste minuut schoot Riyad Mahrez na een heerlijke aanname de 2-1 tegen de touwen, maar een minuut later maakten The Reds wéér gelijk. Darwin Núñez liet diens directe tegenstander zijn hielen zien en bezorgde zijn goed meegelopen teamgenoot Mohamed Salah een niet te missen kans: 2-2.

In de 58ste minuut nam Manchester City voor de derde keer deze avond de leiding. Na een snel genomen hoekschop viel de bal perfect bij de tweede paal en daar kon Aké vogelvrij de 3-2 tegen de touwen koppen. Liverpool had daarna nog ruim een half uur om nogmaals op gelijke hoogte te komen, maar vooral Núñez liet na om er 3-3 van te maken met alle gevolgen van dien.

Scoreverloop: 1-0 (10′) E.B. Haaland, 1-1 (20′) F. Carvalho, 2-1 (47′) R. Mahrez, 2-2 (48′) M. Salah, 3-2 (58′) N. Aké