‘Ajax verdient 30 à 40 miljoen met transfer’

Foto: ‘Ajax verdient 30 à 40 miljoen met transfer’

Van een aantal spelers van Ajax kunnen we zeggen dat hun toekomst hoogstwaarschijnlijk niet in Amsterdam ligt. Edson Álvarez is zo’n speler, evenals Jurriën Timber en Mohammed Kudus. De eerstgenoemde Ajacied staat er goed op in Duitsland en volgens SPORT1 is Borussia Dortmund zijn meest logische bestemming.

‘Edson Álvarez transfereert voor 30 à 40 miljoen’

SPORT1 denkt dat de huidige nummer twee van de Bundesliga op poleposition ligt om Álvarez over te nemen van Ajax. Bayern München zou in ieder geval niet meer voor de controleur in de race zijn, zo schreef Sky Deutschland al eerder. Naar verluidt vindt de werkgever van Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Daley Blind, die overigens maar mondjesmaat in actie komen in de Allianz Arena, de Mexicaan te duur.

“De verwachting is dat Ajax voor Alvarez minimaal een totaalbedrag rond de veertig miljoen euro verlangt”, schreef De Telegraaf eerder, maar volgens SPORT1 is het Nederlandse dagblad hier wat te scheutig met de miljoenen. De omroep noemt veertig miljoen namelijk het plafond en rept van een ondergrens van dertig miljoen euro.

Chelsea bood goud geld

Op de slotdag van de afgelopen zomerse transferwindow had Chelsea nog meer dan zestig miljoen euro over voor Álvarez. “Ook in de herkansing hapte Ajax niet toe”, aldus De Telegraaf. “Chelsea bood de Amsterdammers de dag na het sluiten van de transfermarkt de kans alvast een winterdeal te sluiten voor 45 miljoen pond, 51,75 miljoen euro. Weer was het antwoord vanuit de Johan Cruijff ArenA ’nee’. De boze en teleurgestelde Álvarez kreeg wel de toezegging dat in de zomer van 2023 met hem zal worden meegedacht.”

Ajax
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Mooi bedrag?

  • Ja, meer krijg je niet
  • Vind ik eigenlijk niet
2109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie