‘Ajax stemt in met transfervrij vertrek Blind’

Foto: ‘Ajax stemt in met transfervrij vertrek Blind’

Ajax en Daley Blind nemen deze winter afscheid van elkaar. De Telegraaf en Voetbal International melden dat de Amsterdammers het verzoek van de verdediger – om transfervrij te vertrekken – te hebben gehonoreerd.

Deze week werd duidelijk dat Royal Antwerp FC geïnteresseerd is in de diensten van de 32-jarige Blind. Trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars willen de linksback maar wat graag naar België halen. Naar verluidt zijn ze bereid de 99-voudig international een riant salaris aan te bieden, maar hoopt het onder een transfersom uit te komen.

Blind, die in de Johan Cruijff ArenA beschikt over een aflopende verbintenis, heeft gevraagd aan de clubleiding of hij transfervrij mocht vertrekken. Het bestuur heeft, met de staat van diens van Blind bij Ajax in acht nemend, besloten hiermee akkoord te gaan. Blind was jarenlang een steunpilaar binnen de ploeg, maar werd recent regelmatig gepasseerd door Alfred Schreuder. De kritiek op Blind nam toe, vooral over het gebrek aan snelheid en het defensieve gedeelte. Owen Wijndal en zelfs rechtsback Devyne Rensch kregen bij tijden en wijlen de voorkeur boven de routinier.

Einde bij Ajax

Zo lijkt Blind zijn laatste duel voor Ajax gespeeld te hebben. Verdeeld over twee periodes kwam de Amsterdammer tot 333 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Op de erelijst pronken onder meer zeven landstitels. Een vertrek naar Antwerp zou Blinds tweede buitenlandse avontuur betekenen, na zijn periode bij Manchester United (2014-2018).

Ajax alsnog kampioen dit jaar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap je dat Blind weg wil?

  • Zeker wel
  • Nee, hij moet knokken voor zijn plek
939+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie