Ajax-fans tonen met spandoek heldere boodschap

Foto: Ajax-fans tonen met spandoek heldere boodschap

De supporters van Ajax hebben zich een aantal uur voor de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille op de toekomst verzameld. Ze hingen daar een spandoek op met een heldere boodschap.

Onrustige fase binnen Ajax

Het is onrustig bij Ajax. Afgelopen zomer liet Sven Mislintat onder meer Jurriën Timber, Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Dusan Tadic vertrekken, waarna hij geen enkele speler met een grote naam terughaalde. Het zorgde voor ontevredenheid bij Maurice Steijn, die zich onlangs kritisch uitsprak over het selectiebeleid.

Naast de kritiek op Mislintat zouden meerdere mensen onder druk staan. Zo zou er onvrede zijn over het werk van Maurice Steijn, die in de organisatie niet duidelijk zou communiceren. De oefenmeester wist bovendien in zijn team nog geen duidelijkheid te scheppen, waardoor de resultaten achterblijven.

Boosheid bij supporters over rvc

De fans zijn echter van mening dat Ajax bij de kern moet beginnen en naar de raad van commissarissen moet kijken. Daarin zitten normaliter Pier Eringa, Jan van Halst, Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman. Van Halst is er echter tijdelijk uitgetreden om op interimbasis algemeen directeur te zijn.

Zij zijn er onder meer voor aangesteld om het beleid van de directeur voetbalzaken te controleren en volgens de supporters is de club daar onvoldoende in geslaagd. Op de spandoek is dan ook te lezen: “Wij willen Ajax-DNA aan de top, rvc rot op!” Na het thuisduel met Olympique Marseille wacht een wedstrijd tegen Feyenoord.

Is de woede van de supporters terecht?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
815+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie