Afgedankte captain: ‘Manier waarop geeft rotgevoel’

Foto: Afgedankte captain: ‘Manier waarop geeft rotgevoel’

Begin deze week kwam naar buiten dat sc Heerenveen definitief niet doorgaat met doelman Erwin Mulder na dit seizoen. Ondanks de sterke vorm van de 33-jarige goalie in de afgelopen weken wordt zijn aflopende contract niet verlengd, mede doordat zijn relatief gortige salaris te zwaar op de begroting drukt.

“Het is heel simpel: mijn contract is in maart formeel opgezegd door de club, maar daarbij werd gezegd dat we op een later moment nog in gesprek zouden gaan. Dat gesprek is er alleen nooit meer geweest”, vertelt Mulder in gesprek met Voetbal International.

Van Wonderen/Noppert

Volgend seizoen is Kees van Wonderen de coach in het Abe Lenstra Stadion; hij erkende eventjes terug al dat hij met een potentiële nieuwe doelman voor Heerenveen heeft gesproken (Andries Noppert, Go Ahead Eagles). “Dat interview las ik terwijl ik nog steeds van niets wist. Dat vind ik niet de juiste gang van zaken en dat heb ik inmiddels binnenskamers duidelijk gemaakt”, reageert Mulder. “Persoonlijk had ik wel een aanbieding van de club verwacht, maar ik kan er heel goed mee leven dat de club iets anders besloten heeft. De manier waarop geeft me alleen een rotgevoel.”

Directeur Ferry de Haan verklaart tot slot: “Toen wij in maart Erwins contract opzegden, hebben we gezegd dat we op een later moment bij elkaar terug zouden komen, maar dat beide partijen zich in de tussentijd konden oriënteren op andere opties. Dat is ook gebeurd. Erwin heeft zijn teleurstelling bij mij aangegeven en ik heb begrip voor zijn gevoelens, maar alles is gewoon op een normale manier gegaan.”

TIP: Ruim viermaal je inleg als Heerenveen bij Vitesse wint! +250 euro startbonus bij Circus

Noppert is beter dan Erwin Mulder

  • Eens
  • Oneens
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie