Afellay tipt Feyenoord: “Dat zou de beste transfer ooit zijn”

Foto: Afellay tipt Feyenoord: “Dat zou de beste transfer ooit zijn”

Ibrahim Afellay is erg onder de indruk geraakt van de ontwikkeling die Feyenoord in het afgelopen seizoen doormaakte. De oud-middenvelder van onder meer PSV steekt in Studio Voetbal uitgebreid de loftrompet uit voor met name trainer Arne Slot.

Afellay: ‘Feyenoord, geef Arne Slot een gigantisch contract’

“Wat Feyenoord nu wel kan doen, waar ze normaal de selectie misschien zouden versterken met een aantal topaankopen, is Slot een gigantisch contract geven”, tipt Afellay de Rotterdammers. “Dat zou de beste transfer ooit zijn dan, voor Feyenoord. Of ze hem vier of vijf miljoen per jaar zouden moeten betalen? Ja, dat is hij toch dubbel en dwars waard? We praten hier niet over een normale trainer.”

Arno Vermeulen vraagt zich af of een ‘Premier League-contract’ aanbieden financieel wel mogelijk is voor Feyenoord. “Er kan misschien nog wel wat bij, maar Slot heeft al een heel goed contract bij Feyenoord en je kan nooit op tegen Tottenham Hotspur. Voor Nederlandse begrippen verdient hij bij Feyenoord een prima bedrag. Uiteraard zal Feyenoord begrijpen dat ze financieel wat moeten doen met Slot, maar dan zit er wel een maximum aan.”

‘Weinig alternatieven’

Al ontkent Vermeulen zeker niet dat het behouden van Slot heel cruciaal kan zijn. “We zijn het er allemaal over eens dat een vervanger vinden voor Slot echt super moeilijk is. We discussiëren ook al een tijdje over John Heitinga bij Ajax en wie anders op zijn plek zou moeten zitten. Dan zitten we hier ook met onze mond vol tanden. Er is weinig aanbod van goede trainers die naar Feyenoord zouden kunnen gaan en dat bepaalt ook de hoge waarde van Slot op dit moment.”

De Oude Meerdijk

Eredivisie

21 mei 2023

14:30

FC Emmen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Is Slot volgend seizoen nog trainer van Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1343+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie