‘Straatvoetballer’ Cissoko omarmd door NEC-publiek

Foto: ‘Straatvoetballer’ Cissoko omarmd door NEC-publiek

NEC leek vrijdagavond lange tijd op een nederlaag af te stevenen tegen FC Groningen. Invaller Ibrahim Cissoko bezorgde de thuisploeg in de slotfase toch nog een punt. De pas negentienjarige invaller staat er dan ook goed op bij de supporters van NEC, die Cissoko als publiekslieving beschouwen.

Cissoko, die vorig seizoen ook al eens de winnende goal maakte tegen Go Ahead Eagles, begrijpt dat hij als cultheld wordt gezien. “Ik ben een straatvoetballer. Ik heb altijd geleerd om mijn acties te maken. Dat het publiek mijn naam roept, is alleen maar mooi”, zo citeert Voetbal International de opgewekte aanvaller.

Eigen jeugd

De talentvolle aanvaller begrijpt wel waarom de Nijmegenaren zo dol op hem zijn. “Vijf maanden geleden kende niemand mij in Nijmegen. Nu word ik vaak herkend. Dat is hartstikke leuk, hoor. Maar het kan wel snel gaan. Ik ben iemand uit de jeugd, daar houdt het publiek van. Ik denk ook dat mijn spel leuk is om naar te kijken.”

Cissoko snapt dat veel mensen hem in de basis willen zien, maar weet ook nog waar het aan schort. “De andere elf spelers zijn ook heel goed, dus ik moet geduldig zijn. Wat ik nog tekortkom? Misschien dat ik soms iets te veel risico in mijn spel leg. Ik moet weten wanneer ik de actie inzet, daar kan ik nog aan werken.”

TIP: Wint NEC uit bij AZ? Pak 7x je inzet bij een overwinning!



Moet Cissoko een basisplaats krijgen?

  • Ja
  • Nee, rustig laten rijpen
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie