Scherpen tevreden over ontwikkeling: “Ik ben compleet veranderd”

Foto: Scherpen tevreden over ontwikkeling: “Ik ben compleet veranderd”

Na zijn doorbraak bij FC Emmen, viel Kjell Scherpen bij Ajax en Brighton & Hove Albion buiten de boot. Desondanks vindt de 22-jarige doelman dat hij zich de voorbije jaren goed heeft ontwikkeld.

In 2018 zette zichzelf op de kaart in de Eredivisie bij Emmen. “Alles was nieuw dat jaar bij Emmen. Het niveau van de opleiding die ik daar heb gehad, is natuurlijk niet zoals die is bij Ajax, Feyenoord of PSV. In dat Eredivisie-seizoen kwam er ineens van alles op mij af”, laat hij weten aan De Gelderlander. “En daar moest ik dan maar mee omgaan. Dat ging met vallen en opstaan.”

Ontwikkeld

In Amsterdam en Brighton groeide Scherpen op meerdere gebieden. “Ik ben compleet veranderd, als keeper en als mens”, klinkt het. “Ik heb mij op alle vlakken ontwikkeld. De Premier League is natuurlijk ook wel een aardig niveau. Dat was ik wel gewend van Ajax, maar het voetbal in Engeland is toch anders. Directer. Dat ligt mij wel. Ik voelde mij er ook op mijn plek.” Aan de Engelse kust kreeg onze landgenoot echter geen speeltijd. “Hopelijk lukt dat hier.”

Volgend jaar spelen met Jong Oranje op het EK in Roemenië en Georgië is een doel voor de goalie. Al proefde Scherpen ook al even van het grote Oranje. “Dat was heel bijzonder en smaakt absoluut naar meer. Ik zal eerst goed moeten spelen bij Vitesse en ga uit van een EK. Daar wil ik absoluut staan. Mocht er nog meer gebeuren, dan is dat meer dan mooi meegenomen.”

TIP: Pak 10x je inzet als Vitesse Heerenveen verslaat na een achterstand!

Vind je Scherpen een goede Eredivisie-keeper?

  • Tuurlijk, niks mis mee
  • Heb mijn twijfels..
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie