Officieel: Ajax bevestigt transferdeal met Groningen

Foto: Officieel: Ajax bevestigt transferdeal met Groningen

Het hing al eventjes in de lucht, en inmiddels is het ook officieel: Ajax verkoopt verdediger Liam van Gelderen aan FC Groningen. Naar verwachting ontvangen de Amsterdammers zo’n 450.000 euro voor de jongeling, die voor vier seizoenen heeft getekend in het hoge noorden.

Van Gelderen stapte in 2015 over van AZ naar Ajax en speelde het afgelopen seizoen met name voor Jong Ajax, in de Keuken Kampioen Divisie. Met name in de slotweken van het seizoen mocht hij ook aan de hoofdmacht ruiken, uiteindelijk stond hij zelfs nog tweemaal in de basis van coach Erik ten Hag.

Van Gelderen kon naar meerdere clubs uit de subtop van de Eredivisie, maar kiest nu dus voor Groningen. Hij volgt daarmee bijvoorbeeld Neraysho Kasanwirjo, die eenzelfde move maakte vanuit Amsterdam naar het noorden.

Fledderus content

Tot blijdschap bij directeur Mark-Jan Fledderus: “Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam. Wij volgen hem al langere tijd. Wij hebben Liam aangetrokken voor de rechtsbackpositie. Hij is een atletische jongen die snel is, een behoorlijke lengte heeft en ook aardig kan koppen. Kortom; een heel compleet profiel voor deze positie.”

“Daarnaast heeft Liam in het verleden bij Ajax tevens in het centrum van de verdediging gespeeld, dus hij is ook nog multifunctioneel”, vervolgt Fledderus. “Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn. Daar zijn inmiddels genoeg voorbeelden van. Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in Euroborg en hier te slagen. Hij is een speler met de potentie om zich op termijn te kunnen doorontwikkelen, maar Liam is nog jong en laten we dus bij het begin beginnen. Dan gaan we vervolgens zien wat er daarna in de toekomst wellicht mogelijk is. Wij wensen hem de komende jaren in ieder geval heel veel succes bij FC Groningen.”

TIP: Wedden op voetbalwedstrijden? Waag je gok via Circus en pak €250 bonus!

Gaat hij doorbreken in Groningen 1?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie