Groningen verklaart breuk met Buijs: “Minpuntje”

Foto: Groningen verklaart breuk met Buijs: “Minpuntje”

FC Groningen staat na een tegenvallend seizoen voor een nieuwe fase. Danny Buijs maakt deze zomer plaats voor Frank Wormuth, die volgens Mark-Jan Fledderus beter aansluit bij zijn eigen persoontje. 

Fledderus nam gedurende het seizoen de beslissing om niet door te gaan met Buijs. Uiteindelijk zakte de ploeg ver terug. “De belangrijkste oorzaak dat het minder ging was denk ik wel dat we dus geen twee-eenheid waren”, concludeert de directeur tegenover RTV Noord. “Je moet elkaar echt vertrouwen. Eigenlijk moet je 24 uur met elkaar in een vliegtuig kunnen zitten.”

“Doordat we te vaak niet vanuit één mond spraken, is er te veel onrust ontstaan. Dat is natuurlijk niet echt een bodem om heel succesvol te zijn. Wel denk ik dat er dit seizoen meer had ingezeten. Laat ik vooropstellen dat ik eindverantwoordelijk ben”, aldus Fledderus. “Daarom vind ik het te makkelijk om te zeggen dat Danny er meer uit had kunnen halen. De doelstelling is niet gehaald en dat is gewoon een minpuntje. Voor mij ook.” 

Fledderus erkent dat hij wel in de spiegel moet kijken. “Ik denk dat ik talentvol ben, dat ik best wel veel facetten heb om een goede technisch directeur te worden, maar dat ik soms nog moeite heb om mensen voor me te winnen. Wouter Gudde (algemeen directeur, red.) is daar dan weer wat handiger in dan ik. Soms is hij iets politieker. Daar denk ik wel over na.”

TIP: Wedden op voetbalwedstrijden? Waag je gok via Circus en pak €250 bonus!

Gaat Wormuth slagen bij Groningen?

  • Ja
  • Nee
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie