Gok Twente pakte uitstekend uit: ‘PSV had zich nog niet eens gemeld’

Foto: Gok Twente pakte uitstekend uit: ‘PSV had zich nog niet eens gemeld’

FC Twente deed afgelopen zomer een gouden zet met de ‘keepersruil’ tussen Joël Drommel en Lars Unnerstall. De talentvolle Drommel vertrok naar PSV, terwijl de ervaren Unnerstall de Eindhovenaren verliet voor Twente. Een keuze waarmee Jan Streuer, technisch directeur van De Tukkers, achteraf gezien erg blij mee was. 

Waar Drommel een moeizaam seizoen kende in Eindhoven, daar keepte Unnerstall juist de pannen van het dak bij Twente. Ondanks dat Drommel een wat minder seizoen kende bij PSV laat Streuer in een interview met Voetbal International weten te snappen dat de Eindhovenaren interesse hadden in de doelman. “Drommel was bij Twente een prima keeper en had een uitstekend laatste seizoen. Niet voor niets meldde PSV zich voor hem. De druk is daar veel hoger, zeker als de start ook niet soepel verloopt. Ze zijn allebei goede keepers, maar Unnerstall doet het absoluut niet minder.”

Gok met Drommel

Twente trok Unnerstall echter al aan voordat het Drommel had verkocht. Streuer sprak dan ook enigszins van een gok, maar zag dat die goed uitpakte. “Op het moment dat we Unnerstall vastlegden, was Drommel nog niet weg. Sterker nog: PSV had zich nog niet voor hem gemeld. We gingen er wel van uit dat hij zou vertrekken. Voor ons pakte de deal goed uit. We zijn heel tevreden met Unnerstall.”

TIP: Spelen Wales en Nederland gelijk? De odd is 4.00!

Wie is een betere keeper?

  • Drommel
  • Unnerstall
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie