Xavi sprak met De Jong over toekomst

Foto: Xavi sprak met De Jong over toekomst

Frenkie de Jong en Xavi hebben al een gesprek over de sportieve toekomst van de middenvelder achter de rug. De Jong wordt de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Toch is er nog steeds niets aan zijn standpunt veranderd, zo schrijft Daily MIrror

Het is algemeen bekend dat FC Barcelona de selectie onder de loep gaat nemen. De club kan de nodige miljoenen gebruiken om de schuldenlast te verlichten en de spelersselectie te versterken. Dat De Jong één van de spelers met waarde is, werd tijdens de interland tussen Nederland en België maar weer eens duidelijk. 

Frenkie de Jong

In gesprek met Daily Mail bevestigt De Jong dat er een gesprek is geweest over de sportieve plannen met de middenvelder. “Ik heb genoeg vertrouwen in mezelf dat ik kan slagen bij FC Barcelona”, stelde de middenvelder. “Ik ben niet bang voor concurrentie. Ik een lang gesprek gehad met de trainer, dat was een erg goed gesprek.”

Spaanse media reppen al langer over een nieuw droommiddenveld van FC Barcelona, met Frenkie de Jong als ‘zes’ en wonderkinderen Gavi en Pedri als centrale middenvelders. Aangezien De Jong graag bij FC Barcelona wil blijven en een ‘goed gesprek’ er niet op wijst dat er verteld is dat hij moet vertrekken, lijkt de kans op dat droommiddenveld groter dan een transfer naar Manchester United. 


Toch wilde De Jong niets uitsluiten. “Ik ga niet in op de Manchester United-geruchten of andere namen”, zei hij stellig. “Ik heb genoten van de samenwerking met Erik ten Hag (bij Ajax, red.), dus ik snap dat de link gelegd wordt. Vroeger was ik een stuk naïever en open-minded over deze zaken, maar nu niet meer. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar het liefste blijf ik bij FC Barcelona.”

FC Barcelona

FC Barcelona’s transferactiviteiten zouden echter nog altijd roet in het eten kunnen gooien. De Catalanen hebben met Robert Lewandowski ambitieuze plannen op de transfermarkt. Eerder moest er door financiële redenen al een streep door topaankopen zoals Erling Haaland en Kylian Mbappé, terwijl ook Mo Salah en Raphinha om verschillende redenen onhaalbaar blijken. 

Als Barcelona de transfergeldpot (flink) wil bijvullen, dan is een trransfer van De Jong nog steeds dé mogelijkheid. Met een transfersom tussen de 58 en 75 miljoen euro brengt de Oranje-international in ieder geval een groot bedrag binnen. 

TIP: Pak 1.72x je inzet als Nederland van Wales wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt De jOng volgend jaar?

  • Manchester United
  • FC Barcelona
  • Andere club
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie