Vinícius en Courtois bezorgen Real Madrid Champions League

Foto: Vinícius en Courtois bezorgen Real Madrid Champions League

Real Madrid heeft op zaterdagavond de Champions League gewonnen ten koste van Liverpool. In de Franse hoofdstad Parijs scoorde Vinícius Júnior het enige doelpunt van de wedstrijd. Dé uitblinker bij De Koninklijke was echter Thibaut Courtois.

Aanvankelijk stond de finaleavond vooral in het teken van ongeregeldheden rond het Stade de France. De organisatie had duidelijk een paar steekjes laten vallen en bij de toegangspoorten zaten de stewards met de handen in het haar. Liverpool-fans bestormden de gates en werden soms in de kraag gevat, maar vaak ook niet. De entreeprocedure liep vertraging op en daarom werd de Champions League-eindstrijd tot twee keer toe uitgesteld, eerst tot 21.15 en later tot 21.36 uur.

Toen we eenmaal begonnen waren hadden The Reds de overhand op het veld. Real zakte in en de ploeg van oefenmeester Jürgen Klopp kon naar hartenlust aanvallen. Goede kansen waren er voor onder meer Mohamed Salah (op aangeven van Trent Alexander-Arnold) en Sadio Mané. Vooral de Senegalees was dicht bij een doelpunt, maar Courtois kon ternauwernood redding brengen. Via de hand van de Belgische doelverdediger raakte de bal de paal.

Arbitrale dwaling?

Op slag van rust was daar echter hét moment van Karim Benzema, die na een carambole een geldig doelpunt leek te maken. De videoscheidsrechter van dienst besliste echter anders: buitenspel, ondanks een (al dan niet bewuste) aanraking van Fabinho. Discutabel én voer voor discussie was het in ieder geval wel, maar de beslissing van arbiter Clément Turpin stond: géén goal.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd: The Reds hadden balbezit en Real kwam er steeds maar weer gevaarlijk uit op de counter. De Madrilenen werden echter maar mondjesmaat écht gevaarlijk, mede omdat Virgil van Dijk en Ibrahima Konaté heersten. Aan de andere kant van het veld vond bij tijd en wijle een soort omsingeling plaats, waarbij het team van trainer Carlo Ancelotti een handbalverdediging optrok.

Toch was het Real dat op voorsprong kwam (en dit keer écht): Federico Valverde gaf de bal hard voor en voor Vinícius was het een koud kunstje om voor de 0-1 te tekenen. Klopp haalde Luis Díaz naar de kant en bracht Diogo Jota, in de hoop dat de Portugees wat zou kunnen forceren. In de eindfase werd het echter steeds stroperiger bij Liverpool, en als er dan eenmaal een kans was greep uitblinker Courtois kundig in. En dat keer op keer, op keer op keer. De Rode Duivel was The Reds gewoon te machtig en Real pakte de cup!

Scoreverloop: 0-1 (59′) Vinícius Júnior

TIP: Verdien 5.15 keer je inleg als Vitesse morgen van AZ wint! En check de welkomstbonus van Circus: 250 euro!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
107+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
121+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
112+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
46+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
62+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
335+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
104+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
306+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
90+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1241+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
181+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
487+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
816+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
217+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
336+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie