Vitesse ontneemt FC Utrecht Europese droom

Foto: Vitesse ontneemt FC Utrecht Europese droom

In navolging van AZ heeft ook Vitesse de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal gehaald. De Arnhemmers toonden veerkracht en schakelden FC Utrecht na verlenging uit: 3-0.

Vitesse werd in Utrecht nog van het kastje naar de muur gestuurd, maar dankzij de late tegentreffer wist het toch nog perspectief te ontwikkelen. De formatie van Thomas Letsch besloot dan ook om de tegenstander te omsingelen. Loïs Openda dacht de marge over twee duels te verkleinen, maar de arbitrage zag de Vitesse-spits duwen en dus ging dat feestje niet door. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf evenmin een strafschop na een valpartij van Eli Dasa.

Ruim vijf minuten voor rust wist Vitesse de 1-0 dan toch op het bord te krijgen. Een vrije trap werd door de Utrecht-defensie nog afgeslagen, maar de bal viel vervolgens voor de voeten van Million Manhoef en hij volleerde de bal op fraaie wijze tegen de touwen. Met zijn rake uithaal nam het vertrouwen aan Arnhemse zijde weer toe, want plots had men nog maar één goal nodig voor een verlenging.

Die tweede goal viel ook, in de 52ste minuut. Ook Sondre Tronstad schoot fraai raak namens Vitesse. Plotseling wankelde Utrecht nadrukkelijk in Stadion Gelredome, waar het aan doelman Eric Oëlschlagel te danken was dat het niet al meteen 3-0 werd. Zowel Manhoef als Matus Bero vond de sluitpost van de Domstedelingen op zijn pad.

De beslissing viel niet binnen de reguliere speeltijd en dus moest er een verlenging aan te pas komen. Al na drie minuten wist Vitesse voor het eerst over twee duels de voorsprong te bemachtigen door dankzij Nikolai Baden Frederiksen op 3-0 te komen. Vlak voor tijd raakte de invaller ook nog de lat, waar ook Bero nog een grote kans om zeep hielp.

In de slotseconden kreeg Baden Frederiksen nog zijn tweede gele kaart. Hij mist zodoende de heenwedstrijd tegen AZ in Arnhem.

Scoreverloop: 1-0 (39′) Million Manhoef, 2-0 (52′) Sondre Tronstad, 3-0 (93′) Nikolai Baden Frederiksen

TIP: Voorspel het slot van de play-offs via Circus! Pak ook de bonus van 250 euro!

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie