Openda in de wolken met selectie voor België: “Voelt als een beloning”

Foto: Openda in de wolken met selectie voor België: “Voelt als een beloning”

Loïs Openda kent een uitstekend seizoen bij Vitesse en werd daarvoor beloond met een plaats in de Belgische nationale ploeg. Toch wel een behoorlijke verrassing.

Bondscoach Roberto Martinez beschikt nog over heel wat andere opties in de aanval. Openda krijgt echter de voorkeur op Christian Benteke, Divock Origi en Dante Vanzeir, die in maart nog samen met Michy Batshuayi de spitsen waren bij afwezigheid van Romelu Lukaku. De 22-jarige aanvaller kwam zelf toch ook wat uit de lucht vallen. 

“Of ik het zag aankomen? Ik wist wel dat ik in beeld was, maar ook dat ik geduldig moest zijn. Ik was er zodoende niet geforceerd mee bezig”, geeft Openda toe op de website van Vitesse. “Het voelt ook als een beloning. Ik heb hard gewerkt om deze kans te krijgen en deze uitnodiging betekent ook dat ik het goed heb gedaan. En dat ik tevreden kan zijn met mijn seizoen, zowel in Europa als in de Eredivisie. Natuurlijk hebben mijn teamgenoten bij Vitesse mij geholpen om tot deze prestaties te komen. Daar ben ik ze dan ook zeer dankbaar voor.” 

Toekomst

Bij de Rode Duivels kan Openda niet alleen zijn kinderdroom verwezenlijken, maar ook zijn marktwaarde verder opkrikken. De jonge spits geniet immers heel wat interesse na een goed seizoen bij Vitesse. Hij heeft nog een contract van twee jaar bij Club Brugge, maar lijkt niet veel te voelen voor een terugkeer. Een transfer lijkt dan ook de meest voor de hand liggende uitweg.

TIP: Bijna 3x je geld als Openda voor Vitesse scoort tegen Utrecht! Pak nu €250 bonus bij Circus!

Wordt hij een vaste waarde bij de Rode Duivels?

  • Ja
  • Nee
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie