‘Jansen gooit AZ’er uit selectie door wangedrag’

Foto: ‘Jansen gooit AZ’er uit selectie door wangedrag’

AZ bereid zich momenteel volop voor op de nacompetitie om Europees voetbal, te beginnen met een tweeluik tegen sc Heerenveen. Maar dat doen de Alkmaarders zónder toptalent Ernest Poku op het veld. Hij is namelijk uit de selectie gezet.

Volgens AZ Alerts grijpt trainer Pascal Jansen wegens ‘wangedrag’ van de jonge aanvaller hard in. In de Oner 18-ploeg moet Poku nu verbetering in zijn mentaliteit gaan tonen, alvorens hij terug mag keren bij het vlaggenschip van de club.

‘Hij kwam als een komeet op’

Poko mocht dit seizoen al meerdere keren minuten maken voor AZ 1, maar wordt nu dus weg gedegradeerd door Jansen. In januari 2022 verlengde hij nochtans zijn contract tot medio 2026. Directeur Voetbalzaken Max Huiberts zei destijds: “We leggen een jong talent vast voor langere tijd, en dat is wat we graag willen. Hij kwam pas op zijn zestiende over vanuit de amateurs en is hier als een komeet opgekomen. Hij is inmiddels jeugdinternational en heeft vorig jaar al zijn debuut gemaakt in ons eerste elftal. Er is dus best veel gebeurd, maar we zien dat er nog veel rek en potentie in zit om verder te groeien.”

In 2019 kwam Poku over van FC Amsterdam. Hij is tevens jeugdinternational van Oranje.

TIP: Verdien 1.89 keer je inleg als AZ uit bij Heerenveen wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AZAlerts? (@azalerts)

Gaat Poku nog wel helemaal doorbreken in AZ 1?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
489+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie