Bloedstollende spanning na misstap Manchester City

De strijd om het Premier League-kampioenschap is nog niet beslist! Op zondagmiddag vergaloppeerde Manchester City zich tegen West Ham United (2-2), waardoor Liverpool het verschil op de ranglijst (bij winst op Southampton) kan verkleinen tot slechts een miezerig puntje… met nog maar één speelronde te gaan.

Vorige week beleefden The Citizens een topweekend: Liverpool liet punten liggen tegen Tottenham Hotspur, waar City gemakkelijk afrekende met Newcastle United. West Ham bleek echter zeker geen ‘push-over‘ en The Hammers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong in het eigen London Stadium: ‘man in vorm’ Jarrod Bowen maakte de 1-0 na een schitterende opening van Pablo Fornals.

En nog vóór het rustsignaal werd het ook 2-0: wederom was Bowen de grote man aan de kant van de thuisploeg, ditmaal met een schuiver in de rechterhoek. De aanvaller zorgde ongetwijfeld voor een hele hoop gejuich in Liverpool…

Comeback

In de tweede helft kwam City echter terug. Eerst was het Jack Grealish die scoorde, hetzij met een gelukje: zijn inzet raakte Craig Dawson, waarna Lukasz Fabianski slechts toe kon kijken. En ook de 2-2 was ietwat kolderiek: uit een vrije trap van Riyad Mahrez kopte Vladimir Coufal de bal achter zijn eigen keeper… Diezelfde Mahrez kreeg in de slotfase dé kans op een late 2-3, maar de Algerijn miste vanaf de stip.

Door het gelijke spel is Liverpool weer in de race om het kampioenschap, al heeft City volgende week tegen Aston Vila aan een overwinning genoeg om de titel binnen te slepen.

Scoreverloop: 1-0 (24′) J. Bowen, 2-0 (45′) J. Bowen, 2-1 (49′) J. Grealish, 2-2 (86′) V. Coufal

TIP: Verdien 1.48 keer je inleg als Liverpool van Southampton wint!