Spaanse media gaan los over Memphis: ‘Wie durft?’

Foto: Spaanse media gaan los over Memphis: ‘Wie durft?’

Memphis Depay krijgt de laatste maanden niet altijd meer een basisplaats van coach Xavi Hernández bij FC Barcelona, maar gisteren mocht de Nederlander het eens laten zien. Het vertrouwen betaalde hij, als verkapte ‘nummer 10’, terug met een doelpunt tegen Celta de Vigo (3-1 zege).

En dat terwijl in de middag op matchday nog naar buiten werd gebracht dat Barça hem zou willen verkopen komende zomer. “Laten we eens zien wie Memphis nu nog aan durft te bieden bij andere clubs”, reageert de Marca na het glansoptreden van de oud-PSV‘er.

“Het zag er heel slecht uit voor Barcelona. Het creëerde geen enkele echte kans tegen Celta, tot Memphis opdook. Xavi geeft Memphis het vertrouwen met een derde basisplaats op rij en hij betaalt dat terug met doelpunten”, aldus het medium verder.

Nieuwe rol

Ook El Mundo Deportivo was enthousiast over Memphis in een nieuwe rol, áchter de spits. “Door zijn goal blijft Memphis de clubtopscorer, al staat Aubameyang op slechts één doelpunt afstand.” AS was minder overtuigd: “Hij had veel problemen. Hij was oncomfortabel, maar scoorde op dat moment juist na een pass van Ousmane Dembélé. In de tweede helft speelde Memphis weer op zijn vertrouwde plek, op links.”

In de Sport krijgt Memphis een 7 op rapport. “Het maakt voor hem niet uit of Barcelona goed of slecht speelt, hij maakt namelijk gebruik van zijn eigen kwaliteiten. Memphis wisselde fouten af met goede acties en maakte zijn dertiende goal van het seizoen.”

Lof van Xavi

Coach Xavi noemde hem na afloop op de persconferentie ‘een echte leider’. “Hij werkt hard en maakt het verschil. Hij is een speler die doelpunten kan maken, we moeten hem waarderen.” Het contract van de Oranje-ster loopt medio 2023 af in Camp Nou. “We zullen zien wat we wel en niet kunnen doen volgend seizoen”, zegt Xavi daar geheimzinnig over.

TIP: Wint Barcelona ook bij Getafe? De odd is 1.72!

Memphis speelt volgend seizoen ook nog bij Barca

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie