De Bruyne: ‘Zwaar om Champions League te winnen’

Foto: De Bruyne: ‘Zwaar om Champions League te winnen’

Woensdag staat de tweede halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City op het programma. City moet een 4-3 voorsprong zien te verdedigen in Madrid. Kevin De Bruyne hoopt eindelijk een keer de Champions League te winnen, maar vindt zijn carrière niet mislukt als hij de winst misloopt. 

Dat liet de middenvelder doorschemeren op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-kraker. “Het winnen van de Champions League, vooral voor de buitenwacht verandert dan de perceptie. Als speler wil je natuurlijk alle prijzen winnen, dat geldt ook voor mij. Maar toch, míjn zelfbeeld verandert er niet door als ik de Champions League win.” 

Zwaar om Champions League te winnen

Ondanks de vele investeringen in de afgelopen jaren is het The Citizens nog niet gelukt om de Champions League te winnen. Dat steekt ook de Belgische middenvelder. “We vechten er nu al een paar jaar voor en zijn er ook al een paar keer dichtbij geweest. We doen het al jaren goed, maar het is natuurlijk zwaar om deze prijs te winnen.” City-manager Pep Guardiola vertelde op de persconferentie ook nog niet helemaal gerust te zijn op een goede afloop in Madrid. “Vorig seizoen en de heenwedstrijd liggen alweer in het verleden. Het feit dat we vaker zo ver gekomen zijn, is geen garantie dat we nu weer goed voor de dag zullen komen.” 

TIP: Wint Manchester City van Real Madrid? Pak 2.13 keer je inzet!

Is De Bruyne de beste speler van de wereld?

  • Ja
  • Nee
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie