Politie luisterde Beugelsdijk wekenlang af

Foto: Politie luisterde Beugelsdijk wekenlang af

De politie van Rotterdam heeft de telefoon van Sparta-verdediger Tom Beugelsdijk wekenlang afgeluisterd wegens verdenkingen van betrokkenheid bij matchfixing, maar omdat er niet genoeg bewijs is verzameld draagt het Openbaar Ministerie de zaak nu over aan de KNVB.

Dat meldt de NOS vandaag. En verder: “De politie stuitte wel op andere feiten waarvoor Beugelsdijk geschorst kan worden door de KNVB. Het gaat om gokken op eredivisiewedstrijden. Het OM wil dat niet bevestigen en zegt de informatie te hebben overgedragen aan de voetbalbond. Die begint een vooronderzoek tegen de speler; op grond daarvan wordt besloten of er een tuchtzaak komt.”

13.000 euro voor gele kaart

Het ging om een gele kaart die Beugelsdijk in januari vorig jaar pakte, in een wedstrijd tegen PSV. Een bekende van Beugelsdijk had veel geld ingezet op een prent voor hem in dat duel. “Hij vloerde zijn tegenstander onbeholpen op de middenlijn door hem bij zijn middel vast te grijpen. De actie was opvallend, omdat er geen direct gevaar was. Het was de eerste gele kaart die hij dat seizoen pakte in de eredivisie”, constateert de NOS.

Omdat een bekende van de politie (tevens hooligan van ADO Den Haag) 3000 euro op geel Beugelsdijk inzette, en daarmee 13.000 euro won, trok gokaanbieder Unibet aan de bel. “Deze zaak toont nogmaals de noodzaak aan om matchfixing wettelijk strafbaar te stellen”, meldt een woordvoerder van het OM aan de ;publieke omroep. “Dat is iets waar de KNVB al langer voor pleit, net als voor meer opsporingscapaciteit en betere samenwerking en informatie-uitwisseling tussen KNVB, OM, politie, overheid en FIOD.”

Op legale wijze gokken kan bij Circus, nieuwe klanten krijgen gelijk 250eu bonus!

Beugelsdijk is schuldig

  • Ja, dat denk ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie