Ten Hag: ‘Onana is gewoon een magistrale keeper’

Foto: Ten Hag: ‘Onana is gewoon een magistrale keeper’

Na een bijzonder lange periode van blessureleed is Maarten Stekelenburg terug bij Ajax. Tegen Sparta Rotterdam zit de routinier op de bank, omdat André Onana wederom tussen de palen staat. Had hij niet kunnen beginnen?

Voor aanvang van de wedstrijd van zaterdagavond liet oefenmeester Erik ten Hag aan ESPN weten over de terugkeer van De Steek: “Daar zijn we heel blij mee. Ik heb het paar weken geleden aangekondigd, dat het verrassend voor ons was dat hij zo snel ging en ver voorliep op schema. De afgelopen weken heeft hij goed kunnen trainen en de stap naar de groep gemaakt. Dus vandaar dat hij er weer bij zit.”

Desondanks staat Onana onder de lat… “Hij zit nog niet op het niveau van voor zijn schorsing, dat is duidelijk. Maar dat kun je ook niet verwachten. Hij moet gewoon keihard werken om daar weer naartoe te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken. We hebben het allemaal gezien, hij is gewoon een magistrale keeper. Hij heeft natuurlijk een bepaald verwachtingspatroon neergezet in de periode voor zijn schorsing. Dat blijft hangen bij de mensen, ook bij mij en bij hemzelf.”

Volgens de Tukker is het niet zo dat Stekelenburg en de andere keepers van Ajax de Kameroener in de nek hijgen: “Daar is nu helemaal geen sprake van, Andre is onze onbetwiste nummer één.”

Mazraoui en Antony

Daarna ging het eventjes over de blessuregevallen: Noussair Mazraoui ontbreekt op zaterdag door een knieblessure die hij opliep op de training en wat Antony betreft; Ten Hag hoopt dat de Braziliaan dit seizoen nog in actie kan komen: “Maar het is wel een ernstige blessure…”

Verdien 3 keer je inleg als het bij rust nog 0-0 staat!

Onana of Stekelenburg?

  • Onana
  • Stekelenburg
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie