‘FC Twente-fans wacht testcase in Goffert-stadion’

Foto: ‘FC Twente-fans wacht testcase in Goffert-stadion’

FC Twente komt zaterdag op bezoek in Nijmegen. De Telegraaf meldt dat NEC verwacht dan weer fans van de bezoekende club te kunnen toelaten in het Goffert-stadion. Het zou de eerste keer zijn sinds 17 oktober 2021, nadat een deel van de tribune onder het uitvak instortte. Het stadion was toen niet bestand tegen de hossende fans van aartsrivaal Vitesse.  

Sinds de instorting van een gedeelte van het stadion zijn de tribunes verstevigd. Vrijdag wordt duidelijk of het is toegestaan dat er FC Twente-fans in het uitvak plaats kunnen nemen. De Tukkers hebben het uitvak volledig uitverkocht gekregen, dus NEC wacht direct een goede testcase. De Nijmegenaren moesten na de instorting van de tribune een aantal wedstrijden zonder publiek spelen. Sinds februari was er weer publiek welkom en nu lijkt het erop dat er ook weer fans van de bezoekende partij zijn toegestaan. Vrijdag aan het einde van de middag volgt er duidelijkheid voor de Twente-fans.

Belangrijk duel voor Europees voetbal

Voor zowel NEC als voor FC Twente is het een belangrijk duel in de strijd voor tickets om Europees voetbal. De ploeg van trainer Ron Jans heeft nog uitzicht op plek drie en staat slechts drie punten achter Feyenoord. Promovendus NEC draait al een uitstekend seizoen, maar kan zich zelfs nog kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor dient het wel de achtste plaats te halen, een plek die FC Groningen nu bezet. De ploeg van trainer Rogier Meijer staat slechts een punt achter Groningen en heeft dus nog volop kans. Onlangs werd ook nog bekend dat NEC het contract met Meijer met een jaar heeft verlengd.

Een gelijkspel bij NEC – FC Twente? Pak 3.50 keer je inzet terug!

Haalt NEC de play-offs om Europees voetbal?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie