Kritiek op Frenkie de Jong: “Man, toon eens kloten”

Foto: Kritiek op Frenkie de Jong: “Man, toon eens kloten”

Valentijn Driessen is kritisch op Oranje-international Frenkie de Jong. De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat de spelmaker van FC Barcelona zich eindelijk moet opwerpen als leider van het Nederlands elftal.

Driessen noemt De Jong ‘een geweldige speler’. “Maar het is allemaal zó vlak”, aldus de journalist. “Kijk, over aanvoerder Virgil van Dijk kun je zeggen wat je wil, maar die durfde van de week wel vraagtekens te zetten bij het omgooien van het systeem. Omdat het goed loopt, negen van de tien spelers voelen zich daar lekker bij. En dat geeft die jongen dan ook gewoon aan.”

“Dus die zet daar vraagtekens bij, maar Frenkie de Jong gaat altijd maar mee”, vervolgt Driessen. “Bij Frank de Boer: ‘Oh geweldig en de sfeer is goed. En het systeem is prima, we kunnen ook in dit systeem spelen’. Dan denk ik ook van: Man, toon eens kloten. En gaat het over Barcelona: ‘Ja, ja, het team draait beter en dan draai ik ook beter’. Nee, godverdimme, die Frenkie de Jong moet dat team op sleeptouw nemen.”

Driessen is nog niet klaar: “Dat team moet beter gaan draaien door Frenkie de Jong, omdat hij dat team aan de hand neemt. En dat verwacht je ook bij het Nederlands elftal.” Christian Eriksen is volgens hem een soortgelijke speler. “Daar heb ik heel veel respect voor, geweldige speler. Maar het is niet de speler waarvan je denkt: Die neemt effe een elftal op sleeptouw. Ze hebben te weinig kloten, man.”

Scoort Frenkie de Jong tegen Denemarken? De odd is 4.75!

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie