Kamp-Guardiola schept Nederland duidelijkheid

Foto: Kamp-Guardiola schept Nederland duidelijkheid

Er is géén sprake van een dienstverband van Pep Guardiola bij het Nederlands elftal. Die conclusie trekt Arno Vermeulen, die ook contact heeft gelegd met diens management.

The Daily Mirror onthulde dit weekend dat Guardiola is gepolst door de KNVB. Pierre van Hooijdonk sneert in Studio Voetbal door de term ‘kwaliteitskrant’ cynisch op tafel te gooien, waar Vermeulen op inhaakt: “Ik heb SEG gesproken, er klopt helemaal niets van. De jongere broer van Pep Guardiola doet zijn zaken en sinds januari is hij ook partner van het bedrijf. Die broer, Pere heet hij, weet van niks en dat is vrij belangrijk als zaakwaarnemer.”

“Het bedrijf SEG weet helemaal van niets, dat klopt niet”, aldus de chef voetbal van de NOS. Volgens Vermeulen is het financieel ook niet haalbaar. “Even met je boerenverstand: Guardiola verdient 450 duizend euro per week. Zie jij de KNVB daar in de buurt van komen? Hij heeft een contract tot 2023, dat betekent dat je een jaartje zou moeten afkopen, wil Nederland hem hebben. Dat lijkt me sowieso onmogelijk.” 

Koeman topfavoriet?

De manager van Manchester City lijkt daarmee te kunnen worden doorgestreept als opvolger van Louis van Gaal. Wat dat betreft maakt Ronald Koeman een grotere kans. Niet alleen heeft Koeman meer feeling met het Nederlands elftal, maar hij is bovendien beschikbaar en voor zijn dienstverband bij FC Barcelona ging hij eveneens akkoord met de financiële voorwaarden.

Guardiola heeft altijd aangegeven het bondscoachschap zeer te ambiëren. Ook is hij gecharmeerd van de Nederlandse voetbalstijl, aangezien hij Johan Cruijff als zijn grote voorbeeld zag. Toch lijkt een samenwerking binnen de Oranje-staf voorlopig onbespreekbaar.

Nederland wereldkampioen? De odd is 17.00

Zou jij een poging wagen?

  • Ja
  • Nee
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie