‘Donyell Malen kan eigenlijk alles’

Foto: ‘Donyell Malen kan eigenlijk alles’

Donyell Malen beleefde een beetje een valse start bij Borussia Dortmund, maar de laatste tijd laat hij zich meer en meer zien bij de Bundesliga-topclub. Met op zaterdagmiddag een uitschieter, want de aanvaller was tegen TSG 1899 Hoffenheim goed voor een hattrick aan assists.

De Oranje-international stelde achtereenvolgens Erling Haaland, Marco Reus en David Raum in staat om te scoren en dat was belangrijk, want BVB won maar met één doelpuntje verschil (2-3). Na het laatste fluitsignaal weigerde de voormalige PSV‘er echter hoog van de toren te blazen. Voor de camera van Sky zei hij, weliswaar met een grote glimlach op zijn gezicht: “‘Ik kan de ploeg helpen, met goals en met assists. Ik ben blij om te spelen.”

Trainer Marco Rose toonde zich wat uitgesprokener: “Zijn wedstrijd was zeer goed. Donny ontwikkelt zich steeds beter. De vormcurve gaat steeds meer omhoog. In het begin werd over zijn fitheid gesproken. Nadat hij fit was geworden, had hij een paar duels nodig om in zijn ritme te komen.”

Wat kan Malen eigenlijk niet?

De oefenmeester is onder de indruk van de kwaliteiten van Malen: “Op dit moment voelt hij zich lekker. Hij heeft de kracht om veel te lopen en de een-op-een-duels aan te gaan. Hij kan ook doelpunten maken. Daarvoor hebben we hem gehaald. Het is mooi om te zien dat hij er in Dortmund langzaam aan zit te komen.”

Verdien 6.50 keer je inleg als Dortmund dit seizoen de Europa League wint!

Gaat hij het maken in Dortmund?

  • Ja
  • Nee
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie