Preview: Atlético en Barcelona moeten een voorsprong verdedigen in de Champions League

Foto: Preview: Atlético en Barcelona moeten een voorsprong verdedigen in de Champions League

Deze week zullen de kwartfinales van de Champions League hun ontknoping bereiken. Op dinsdagavond hebben verschillende Spaanse clubs de kans om zich voor de halve finale te plaatsen. Zowel Atlético Madrid als Barcelona gaan de return in met een voorsprong. Deze voorbeschouwing biedt een overzicht van de twee ontmoetingen en bevat wedtips voor de wedstrijden tussen Borussia Dortmund – Atlético Madrid en FC Barcelona – Paris Saint-Germain.

Borussia Dortmund – Atlético Madrid

Signal Iduna Park

Champions League Final Stage

16 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16 april 2024 18:03.

Het afgelopen weekend stond de Bundesliga in het teken van het kersverse landskampioenschap van Bayer Leverkusen. Op de achtergrond van deze historische prestatie wist Borussia Dortmund zich te onderscheiden door met 1-2 van Borussia Mönchengladbach te winnen. Marcel Sabitzer was tweemaal trefzeker tijdens deze wedstrijd, terwijl Maximilian Wöber nog een tegendoelpunt scoorde voor de thuisploeg.

Dankzij deze zege blijft Dortmund in de race voor een Champions League-ticket. De club staat net als Leipzig op 56 punten en de twee strijden om de vierde plaats in de Bundesliga. Vorige week leek Dortmund zijn kans op een plek in de halve finale van de Champions League bijna te verspelen. In Madrid resulteerden twee defensieve fouten in een 2-0 achterstand tegen Atlético. Dankzij een late treffer van Sébastien Haller behoudt Dortmund nog steeds uitzicht op de volgende ronde van het Europese toernooi.

Thuis maakte Atlético vorige week gebruik van twee defensieve fouten aan Duitse zijde. Voorafgaand aan het tweede doelpunt van Atleti, maakte Dortmund een foutje waar de Spanjaarden optimaal van profiteerden. Antoine Griezmann stal de show met een magistrale assist op Samuel Lino.

In het weekend toonde het team van Diego Simeone veerkracht door niet op te geven nadat Girona snel op een 0-1 voorsprong kwam. Griezmann was tweemaal trefzeker in deze wedstrijd en lijkt zijn vorm te hebben hervonden. Atlético moet nu een voorsprong verdedigen tegen Borussia Dortmund. Als er één club is die dat historisch gezien goed kan, is het wel een team onder leiding van Simeone.

Borussia Dortmund – Atlético Madrid

Atlético Madrid wordt door de bookmakers beschouwd als de underdog voor de overwinning. Toch is de club favoriet om zich te plaatsen voor de halve finale. Atlético zal zich richten op het verdedigen van de voorsprong, waar het team veel ervaring mee heeft. Daarom de tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.14 bij Unibet.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain

Estadio Olimpico Lluis Companys

Champions League Final Stage

16 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16 april 2024 18:03.

Sinds Xavi heeft aangekondigd dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij FC Barcelona, heeft het team een uitstekende reeks neergezet. Vorige week werd een 2-3 overwinning behaald in Parijs. In dit spektakelstuk was Raphinha de grote ster aan de zijde van Barcelona, met twee doelpunten. De Braziliaan was gedurende de hele wedstrijd de gevaarlijkste speler van het Catalaanse team.

In het daaropvolgende weekend zette Barcelona deze vorm voort. Xavi besloot om bijna alle belangrijke spelers rust te geven in voorbereiding op de tweede ontmoeting met PSG. Hierdoor was het spel van het team niet om aan te zien, maar desondanks werd er met 0-1 gewonnen van Cádiz. Tegen PSG zal Xavi in ieder geval moeten optreden zonder Andreas Christensen en Sergi Roberto, die beiden afgelopen week hun zoveelste gele kaart kregen en dus geschorst zijn voor deze ontmoeting.

Afgelopen week kwam Paris Saint-Germain op een 0-1 achterstand tegen Barcelona. In de rust bracht Luis Enrique enkele tactische wijzigingen aan, die direct effect hadden. In de 51e minuut stond PSG namelijk al met 2-1 voor. Echter slaagde de club er niet in om de voorsprong vast te houden en verloor het team uiteindelijk met 2-3.

Sterspeler Kylian Mbappé was tijdens deze wedstrijd onzichtbaar. Ondanks dat zal Enrique in de return toch vertrouwen op de Franse vedette. Mbappé is een speler die elke wedstrijd met een enkele flits kan doen kantelen. De Franse club kreeg ook steun vanuit de Ligue 1. Paris Saint-Germain hoefde namelijk geen competitiewedstrijd te spelen en kon zich zo volledig concentreren op de ontmoeting met Barcelona.

Voorspelling FC Barcelona – Paris Saint-Germain

Barcelona toont de laatste weken een uitstekende vorm, terwijl Paris Saint-Germain iets meer moeite heeft en voornamelijk afhankelijk is van flitsen van Mbappé. Het collectieve spel aan de zijde van Barcelona lijkt sterker te zijn. Het wedden op ‘Barcelona wint’, in reguliere speeltijd, heeft een odd van 2.25 bij Unibet.

Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:12
0+
Vertrouwen in Slot: “Alles ligt al klaar”
20:00
15+
Rivaliteit Ajax en Feyenoord nekt bekerfinale
19:45
114+
‘Erik ten Hag neemt Ajax-beslissing’
19:30
92+
‘Hirving Lozano verlaat PSV’
19:21
77+
‘Arne Slot genaaid door de KNVB’
19:10
96+
‘Xavi Simons heeft nieuwe club bepaald’
19:00
95+
Van der Meijde oog in oog met hooligans: “Ik had echt een probleem gehad”
18:50
113+
‘Aanstaande ‘Twente-sensatie’ zou ook geschikt zijn voor Ajax of Feyenoord’
18:30
140+
‘Transferstrijd barst los rond Xavi Simons’
18:10
21+
Hartstocht op de Arnhemse tribunes: “Dan zie je hoe de club in elkaar steekt”
17:50
166+
Domper bij afscheidswedstrijd Slot in De Kuip
17:30
177+
‘Daarom gaat Kroes tóch weer samenwerken met Van Praag’
17:11
339+
‘Vreemde Slot-actie van Geertruida’
17:00
242+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
59+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
825+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
76+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
15:58
350+
‘Schandalig Oranje-besluit Ronald Koeman’
15:43
191+
Driessen wuift ‘dertien in een dozijn-transfer’ weg voor Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie