Bergwijn grote held van Spurs met goals in extra tijd

Foto: Bergwijn grote held van Spurs met goals in extra tijd

Steven Bergwijn heeft zich tot grote held van Tottenham Hotspur ontpopt tijdens het uitduel met Leicester City. De Nederlandse aanvaller, die mogelijk bezig is aan zijn laatste dagen bij de club, kwam er als invaller in bij een 2-1 achterstand en maakte twee goals in de extra tijd.

Bergwijn keerde na een kuitblessure terug in de selectie van Antonio Conte en begon op de bank. Spurs en Ajax zijn al een tijdje in gesprek over een transfer de Oranje-international. De Amsterdammers boden al achttien miljoen euro, terwijl de Londenaren naar verluidt 25 miljoen verlangen. Op het programma stond de lastige verplaatsing naar Leicester, dat na 24 minuten de score opende. Patson Daka stond op de juiste plaats om de 1-0 aan te tekenen. Voor rust bracht Harry Kane de stand gelijk: het was voor de topschutter zijn 250e competitiegoal in Engeland.

Bizarre slotfase

Spurs bleef het lastig houden met The Foxes en keek een kwartier voor tijd opnieuw tegen een achterstand aan. Man in vorm James Maddison maakte zijn vijfde treffer in de laatste zes duels. Conte bracht Bergwijn in de hoop nog iets te forceren en die wissel pakte geweldig uit. In de vijfde minuut van de blessuretijd redde de Amsterdammer een punt. Matt Doherty rukte op in het strafschopgebied en kon niet tot een schot komen. Bergwijn was er als de kippen bij om van dichtbij de 2-2 aan te tekenen.

Tottenham blij met het punt zou je denken en de ongeslagen status van Conte in de Premier League hield aan. Leicester was echter van het padje: Youri Tielemans leed direct na de aftrap slordig balverlies. De bal kwam bij Kane, die Bergwijn diep stuurde. De aanvaller omspeelde de weifelende Kasper Schmeichel en loste uit een moeilijke positie een schot. De bal rolde via de binnenkant van de paal het doel in. Wát een ontknoping en een geweldig moment voor Bergwijn, die met zijn teamgenoten en de uitsupporters helemaal los ging. Zo waren de drie punten alsnog voor Spurs en lijkt de onderhandelingspositie tegenover Ajax nu nog wat gunstiger.

Scoreverloop: 1-0 (24′) P.Daka, 1-1 (38′) H.Kane, 2-1 (76′) J.Maddison, 2-2 (90+5′) S.Bergwijn, 2-3 (90+7′) S.Bergwijn

Wil Spurs Bergwijn nu nog wel kwijt?

  • Ja, gewoon extra miljoenen vragen
  • Nee, hij kan echt belangrijk zijn
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie