Stuivenberg ziet Arsenal in extremis ten onder gaan tegen City

Foto: Stuivenberg ziet Arsenal in extremis ten onder gaan tegen City

Manchester City is het nieuwe jaar begonnen met een zwaarbevochten zege bij Arsenal. De koploper kwam achter in het Emirates, maar profiteerde vervolgens van een penalty en rode kaart van de tegenstander. Pas in de slotfase sloeg het definitief toe.

2022 werd ingeluid met direct een topper in de Premier League, tussen twee ploegen in vorm. Assistent Albert Stuivenberg nam de taken van manager Mikel Arteta over, die door een coronabesmetting in quarantaine zit. Bij de bezoekers ging het deze dagen vooral over João Cancelo. Er werd bij de Portugese vleugelback ingebroken thuis, waarbij hij stevige klappen opliep. Desondanks kon Pep Guardiola op hem rekenen tegen The Gunners. Ondanks dat het spel behoorlijk op en neer golfde was City gevaarlijker. Kopballen van Gabriel Jesus en Rúben Dias zeilden echter voorlangs.

Arsenal toonde zich effectiever en kwam na een half uur op voorsprong. De mee opgekomen Kieran Tierney zette laag voor, waarbij Bukayo Saka voor Nathan Aké kwam en knap binnenschoot in de verre hoek. Zo gingen de Londenaren rusten met de voorsprong, maar in het tweede bedrijf ging het snel achter elkaar mis. Bernardo Silva snelde voorbij Granit Xhaka aan de rechterkant van het strafschopgebied, de Portugees viel wat makkelijk over het been van de Zwitser en werd ook nog even kort aan het shirt getrokken. Na een lange VAR-pauze werd de bal alsnog op de stip gelegd. Riyad Mahrez bleef koel vanaf de stip. 

Vlak daarna leken de gastheren wederom de voorsprong te pakken, maar in kansrijke positie jaagde Gabriel Martinelli de bal wild op de lat. Vervolgens een andere Gabriel in de hoofdrol: Magalhães. De Braziliaanse verdediger had even ervoor een gele kaart gekregen en maakte vervolgens een onhandige overtreding op Jesus. Door twee keer geel moest Arsenal ook nog eens verder met tien man. Aké toonde zich belangrijk door de 2-1 te voorkomen met een sliding op de doellijn, nadat Aymeric Laporta de bal achter doelman Ederson leek te koppen.

Met tien man trok Arsenal zich terug en hield het lang stand. City kon weinig creëren, maar sloeg in blessuretijd nog wel toe. Rodri kon van dichtbij binnen tikken, waardoor de drie punten alsnog mee naar Manchester gingen. Een bittere pil voor Arsenal, dat zeker meer verdiende. City lijkt cruisend naar de titel te gaan.

Scoreverloop: 1-0 (31′) B.Saka, 1-1 (57′) R.Mahrez (pen.), 2-1 (90+3′) Rodri 

Gestolen overwinning?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
70+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
30+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
43+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
274+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
239+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
839+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
165+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
374+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
763+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
326+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
347+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie