TRANSFERUURTJE: Brobbey in RB Leipzig-shirt, nieuwe Ziyech-aanbidder

Foto: TRANSFERUURTJE: Brobbey in RB Leipzig-shirt, nieuwe Ziyech-aanbidder

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

NEDERLAND 

Brian Brobbey zou dicht bij een terugkeer bij Ajax zijn. De aanvaller zou al afscheid hebben genomen van zijn teamgenoten bij RB Leipzigmaar traint nog wel gewoon in het shirt van de Bundesliga-topper. Ajax en RB Leipzig onderhandelen op dit moment over een huurovereenkomst met mogelijke optie tot koop. Tot die tijd blijft Brobbey zich gewoon inzetten voor zijn huidige broodheer, zo blijkt uit zijn Instagram-story’s. 

Over heldhaftige terugkeren gesproken: Luuk de Jong wordt al jaren in verband gebracht met een nieuw dienstverband bij PSVDe voormalig aanvoerder van de Eindhovenaren mag vertrekken bij FC Barcelona en ook bij Sevilla, de club waar De Jong onder contract staat, zitten ze niet op hem te wachten. FC Cadiz hoopte gebruik te kunnen maken van de situatie van de Oranje-international, maar de boomlange aanvaller heeft geen zin in een avontuur bij de Spaanse laagvlieger. Dat biedt hoop voor PSV.

BUITENLAND 

Hakim Ziyech moet waarschijnlijk een streep door een transfer naar FC Barcelona zetten. De aanvallende middenvelder was een alternatief voor Manchester City-aanvaller Ferran Torres. Nu de Spanjaard op weg lijkt naar het Camp Nou-stadion, kijkt Ziyech naar andere opties. De Marokkaan kan bij Chelsea blijven, maar er ook voor kiezen om naar Borussia Dortmund of AC Milan over te stappen.

Donny van de Beek krijgt steeds duidelijker zijn rol onder Ralf Ragnick in beeld bij Manchester United. De Engelse grootmacht wil de oud-Ajacied niet kwijt, maar een basisplaats ligt er ook niet in het verschiet dit seizoen. Ragnick wil Van de Beek gaan gebruiken als alternatief voor aanvallende middenvelder Bruno Fernandes. Voor het controlerende middenveld hoopt United Kalvin Phillips van Leeds United over te nemen. 

Matthijs de Ligt is volgens zaakwaarnemer Mino Raiola klaar voor een nieuwe stap. Het is de vraag of andere clubs daar ook klaar voor zijn: naast een prijskaartje van naar verluidt 150 miljoen euro zou De Ligts salaris ook niet misselijk zijn: ruim twintig miljoen euro per jaar. Chelsea en FC Barcelona zijn geïnteresseerd in de Nederlandse verdediger, maar het is wel de vraag of beide clubs zoveel geld willen investeren op dit moment. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)


Luuk de Jong naar PSV?

  • Ja, dit seizoen al
  • Ja, volgend seizoen
  • Nee, denk het niet
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie