‘Hakim Ziyech naar Eredivisie, maar niet naar Ajax’

Foto: ‘Hakim Ziyech naar Eredivisie, maar niet naar Ajax’

Hakim Ziyech speelt momenteel voor Galatasaray, maar eigenlijk is hij nog altijd eigendom van Chelsea. Vermoedelijk komt hij in de aankomende zomer op de markt en dan is een Eredivisie-terugkeer wederom een optie. Zit er een comeback bij Ajax voor hem in het vat of verkiest hij een andere Eredivisie-club boven de Amsterdammers?

‘Feyenoord moet Hakim Ziyech halen’

In de podcast #DoneDeal zegt Ali Boussaboun: “Hij moet voor een club kiezen die hem ligt. Voor een trainer die tegen hem zegt: jij mag op je favoriete positie spelen. Dit soort spelers zijn daar gevoelig voor. Ik hoop dat hij bij een mooie club terechtkomt.” De oud-voetballer denkt dat Ziyech ook op 30-jarige leeftijd een toegevoegde waarde is voor Ajax, maar… “Als ik Feyenoord was, zou ik hem halen.”

Feyenoord was eerder in de markt voor Ziyech

Als speler van sc Heerenveen koos Ziyech voor een transfer naar FC Twente, terwijl ook Feyenoord hem wilde hebben. Daar vertelde hij destijds over in het Algemeen Dagblad: “Als zo’n club komt, ga je toch even nadenken, maar het perspectief bij FC Twente was gewoon beter. Ik besef dat ik heel veel mensen heb verbaasd met mijn keuze, waaronder mijn twee broers, die supporter van Feyenoord zijn. Die hadden het liever anders gezien, maar ook zij begrijpen het uiteindelijk wel. Ik heb voor mezelf gekozen.”

“De manier zoals Feyenoord speelt, past niet helemaal in mijn plaatje. Het spel van FC Twente is mij wél op het lijf geschreven”, voegde hij daar nog aan toe. In 2016 maakte de huidige speler van Cim Bom Bom vervolgens voor elf miljoen euro de overstap naar Ajax.

Maar… is de international van Marokko momenteel een haalbare kaart voor the powers that be in De Kuip? Het antwoord lijkt ‘ja’ te zijn. De marktwaarde van Ziyech wordt immers geschat op twaalf miljoen euro, maar zijn contract op Stamford Bridge loopt in 2025 af en dus is er voor Chelsea noodzaak om hem te verkopen.

Moet Feyenoord dit doen?

  • Ja
  • Nee
19659+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie