‘Keiharde Ajax-leugen Maurice Steijn’

Foto: ‘Keiharde Ajax-leugen Maurice Steijn’

Maurice Steijn beweerde deze week in Rondo van Ziggo Sport dat spelers als Stefan de Vrij, Isco en Hakim Ziyech zeker haalbaar waren voor Ajax, maar dat directeur Sven Mislintat zijn eigen plan trok en andere spelers haalde. Sjoerd Mossou hoorde het met stijgende verbazing aan.

Sjoerd Mossou gelooft niet dat De Vrij, Isco en Ziyech haalbaar waren voor Ajax

“Ik heb daar met verbazing naar zitten kijken. Er is maar één opdracht geweest waarbij er geen enkele discussie over mogelijk is dat Mislintat daar niet aan heeft voldaan. Dat was dat hij de opdracht kreeg om in dat salarishuis te snijden, en flink ook. Ajax speelt geen Champions League en het salarishuis was volledig ontspoord. Daar moest gewoon 30 of 40 miljoen euro worden gesneden”, reageert Mossou in de AD Voetbalpodcast.

“Hoe dan Ziyech? Hoe dan De Vrij, die begin juli zijn contract bij Internazionale al verlengde. De Vrij staat nu gewoon in de basis bij Inter en wordt fluitend kampioen. Sorry hoor, het is allemaal prachtig om met die namen te strooien, maar niemand neemt dat toch serieus? Dat kan toch bijna niet waar zijn… Iedereen binnen Ajax wist dat Mislintats eerste opdracht was om te bezuinigen in de salarissen. Dat was ook een van de redenen dat jongens als Tadic weg moesten. Je kunt erover discussiëren of dat de juiste keuze is geweest, maar het is een feit dat de salarissen omlaag moesten.”

‘Bijna niet voor te stellen dat je dit met droge ogen durft te vertellen’

“Dan kun je nooit Tadic en Blind weg doen om die redenen en voor dezelfde salarissen Ziyech, Isco en De Vrij naar Ajax halen”, vervolgt Mossou, die met een cynische ondertoon tot slot knipoogt naar Kylian Mbappé: “Het is zo ongeloofwaardig, dat je het bijna niet voor kunt stellen dat je dit met droge ogen durft te vertellen. Ik weet ook nog wel een paar spelers voor NAC. Maar eentje die gaat naar Real Madrid waarschijnlijk, dus dat is jammer. Ik had hem er graag bij gehad..”

Geloof jij Steijn hierin?

  • Ja
  • Nee
1523+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie