‘Supertransfer Ajax voor een prikkie’

Foto: ‘Supertransfer Ajax voor een prikkie’

Ajax wil in de aankomende wintertransferperiode toeslaan en Steven Bergwijn (op huurbasis) naar de Johan Cruijff ArenA halen. Volgens Henk Spaan zou dit een ‘supertransfer’ zijn: de Amsterdammers kunnen de snelle aanvaller goed gebruiken.

In zijn column in Het Parool schrijft hij: “Dat Ajax Steven Bergwijn goed kan gebruiken, bleek gisteren tegen Sparta weer. Martínez, Álvarez en Timber speelden goed en deden tenminste hun best. De plekken waar Bergwijn tot zijn recht zou komen, waren matig tot slecht bezet: spits, tien en rechtsbuiten.”

De voormalige PSV-smaakmaker komt er amper aan te pas onder de nieuwe Tottenham-coach Antonio Conte. Volgens Spaan werkt dit in het voordeel van Ajax: “Een voordeel is dat elke reservebeurt hem minder waard maakt. Het ego van een trainer als Conte is veel te groot om rekening te houden met de marktwaarde van een speler. Daarom is het voor Overmars een voordelige optie om Bergwijn eerst te huren en hem dan te kopen. Voor een relatief prikkie.”

Bergwijn ‘past in profiel’

In de afgelopen zomer hengelde de nummer één van de Eredivisie ook al nadrukkelijk naar de Oranje-international. Oefenmeester Erik ten Hag kreeg toen de vraag waarom de buitenspeler in het profiel van Ajax paste: “Omdat hij in het profiel past. Wij hebben een lijstje en daar staat een beperkt aantal spelers op. Dat heeft te maken met de kwaliteitseisen die wij stellen. We hebben er continu contact over met de diverse partijen en we zullen zien of het gaat lukken voordat het 31 augustus is.” Dat lukte dus niet, maar in de winter lijken de Amsterdammers een herkansing te krijgen.

Wordt Ajax dit seizoen Eredivisie-kampioen? Pak 1.44 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Superdeal?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
865+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie