“Tegenstanders proberen Sadio vaak erg agressief te maken”

Foto: “Tegenstanders proberen Sadio vaak erg agressief te maken”

Volgens oefenmeester Jürgen Klopp van Liverpool wordt Sadio Mané vaak onheus bejegend door zijn tegenstanders. Reden genoeg voor de Duitse oefenmeester van The Reds om aan de bel te trekken bij het Engelse scheidsrechterskorps.

Een weekje geleden ging het mis bij het duel van Liverpool met Arsenal: de Senegalees ‘vergreep’ zich aan Takehiro Tomiyasu en coach Mikel Arteta van The Gunners appelleerde hevig. Dat leidde weer tot een clash met Klopp en twee gele kaarten.

“We zien het al langer met Sadio”, vertelde Klopp gisteren op zijn persconferentie in aanloop naar Southampton-thuis. “Misschien was het nog niet duidelijk van buitenaf, maar tegenstanders proberen Sadio vaak erg agressief te maken tijdens wedstrijden. We zagen het bijvoorbeeld tegen Flamengo in de finale van het WK voor Clubs (editie van 2019, red.). Rafinha zat hem echt achterna, blijkbaar zat er nog wat frustratie nadat hij eerder met Bayern een wedstrijd tegen ons had gespeeld. Het was voor mij duidelijk vanaf de eerste seconde.”

De succescoach vindt dat Mané hier goed mee omspringt: “Gelukkig is Sadio nu op een leeftijd dat hij niet meer zo emotioneel is. Maar we hebben emoties natuurlijk ook nodig en de ene keer hebben we die beter onder controle dan de andere keer. Ja, we hebben er gesprekken over met zijn tweeën. De belangrijkste boodschap is dan: wij zetten ze het betaald met voetbal. Wat er ook gebeurt, wij nemen revanche op een sportieve manier.”

Wint 2.05 keer je inleg als Mané een doelpuntje maakt tegen Southampton!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Klopp gelijk?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie