Actie Memphis valt helemaal verkeerd: ‘Je vader’

Foto: Actie Memphis valt helemaal verkeerd: ‘Je vader’

Memphis Depay postte gisteren een foto op zijn sociale media van een ouder echtpaar dat over Las Ramblas loopt met een vlag, de zogenaamde estelada, hét symbool van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, en dat valt niet bij iedereen even lekker.

Het was gisteren La Diada, de nationale feestdag van Catalonië, en daar speelde Memphis op in. De estelada is een variant op de senyera, de officiële vlag van Catalonië, maar dan met een grote ster. De vlag wordt gebruikt door sympathisanten van de Catalaanse onafhankelijkheid, maar wordt buiten de provincie vooral gezien als ‘haatdragend’.

De estelada heeft een behoorlijk militant karakter en daarom krijgt Memphis het flink voor zijn kiezen op Twitter. Spanjaarden halen hem door het slijk: “Ik hoop dat Nederland snel verdrinkt”, is een van de reacties. “Ik hoop dat het waterpeil stijgt en Nederland lekker verdwijnt”, “Waarom meng je sport met politiek, Depay?” en “Depay is alleen maar uit op goedkoop applaus, hij weet niet eens wat Catalonië betekent” kunnen we daarnaast lezen.

Er zijn echter Spanjaarden die veel verder gaan: “Je bent het zionistische cement van het voetbal. Een genotzuchtige ketter van degeneratie en globalisme. Dat is Memphis Depay.” En: “De Catalaanse republiek bestaat niet. Je vader ook niet.” Een andere volger heeft advies voor Memphis: “Iemand moet degene die de sociale media van Depay voor zijn rekening neemt, eens goed informeren. De estelada kan bij veel supporters van Barcelona verkeerd vallen, zeker bij degenen die de independentistas meer dan zat zijn. Het is niet goed om voetbal en politiek te mengen.”

Goede of slechte actie?

  • Goede!
  • Slechte!
2180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie