‘Probleem bezorgt Ten Hag knallende koppijn’

Foto: ‘Probleem bezorgt Ten Hag knallende koppijn’

Oefenmeester Erik ten Hag kampt bij Ajax op de rechterflank met een luxeprobleem van jewelste. Want wie moet er spelen: aanwinst Steven Berghuis of goudenmedaillewinnaar (op de Olympische Spelen met Brazilië) Antony?

Andy van der Meijde vindt het niet moeilijk om te kiezen, want hij zegt tegen Voetbal International: “Antony moet altijd spelen. Die jongen was vorig jaar geweldig. Natuurlijk waren er wedstrijden bij dat je hem niet zag, maar hij heeft iets extra’s. Snelheid, de mogelijkheid een mannetje te passeren. Het is anders dan in mijn tijd. Gewoon de back opzoeken, erlangs en een voorzet. Geloof me, dat vonden de centrumspitsen ook lekkerder. Maar van die Braziliaan gaat altijd dreiging uit. Die moet spelen.”

Sjaak Swart is het hier echter absoluut niet mee eens: “Dat vind ik niet. Antony heeft goede acties, maar hij komt ook wel heel erg vaak naar binnen. Daarmee zit hij de spits wel een beetje in de weg. Berghuis durft soms ook buitenom te gaan. Zo verras je een tegenstander. Vergis je niet, Antony heeft het voor een debuutseizoen goed gedaan. Zeker voor een jongen uit Brazilië. Maar er zijn wel verbeterpuntjes. Het risico van zijn Zuid-Amerikaanse spel is dat hij nog weleens niet oplet. Dat de back over hem heen gaat.”

“Als je veel balverlies lijdt, wat ook wel een beetje in zijn spel opgesloten zit, moet je ook de bal terugveroveren”, gaat het Ajax-clubicoon verder. “Berghuis maakt meer vieze meters dan Antony. Dat moet echt beter. Ik zou het niet gek vinden als hij nu eerst even als wissel begint. Zijn kansen komen vanzelf.”

Wie moet er spelen?

  • Antony
  • Berghuis
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie