Opnieuw pijnlijke United-bijrol Van de Beek

Foto: Opnieuw pijnlijke United-bijrol Van de Beek

Donny van de Beek kwam dit seizoen met hoge verwachtingen naar Old Trafford, maar in zijn eerste jaar als Manchester United-speler voerde frustratie de boventoon. Van de Beek geniet niet het vertrouwen van trainer Ole Gunnar Solskjaer, die steevast voor andere namen in zijn basiself kiest. In de Europa League-finale tegen Villarreal kwam Van de Beek bleef 120 minuten op de bank zitten in de door United verloren eindstrijd. 

Volgens Solskjaer was het lastig om Van de Beek eerder in te brengen, of om überhaupt wissels door te voeren. “”We voelden dat de spelers die op het veld stonden iets konden creëren: Mason Greenwood, Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Edinson Cavani, Scott McTominay, Paul Pogba. Allemaal spelers die het verschil kunnen maken. Het was daardoor lastig om ze te wisselen, zeker omdat Fred (die uiteindelijk nog wel inviel, red.) een week geblesseerd is geweest. Maar uiteindelijk kwamen we gewoon niet tot de kansen om de wedstrijd te winnen.

Volgens de Noorse manager moet United zich aankomende transferperiode gaan roeren op de markt. Solskjaer: “Onze concurrenten zullen zich ook verder versterken dus twee tot drie versterkingen zijn daardoor heel belangrijk voor ons.” Het zal voor Van de Beek vooral te hopen zijn dat er geen nieuwe aanvallende of centrale middenvelder bij komt. Aan de andere kant: met een situatie zoals deze, lijkt een (tijdelijk) vertrek echter onvermijdelijk.

Van de Beek blunderde door voor United te kiezen

  • Ja, stap was te groot
  • Nee, zijn tijd komt nog
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie