“Ik wil dit doelpunt opdragen aan mijn moeder, het is haar verjaardag”

Foto: “Ik wil dit doelpunt opdragen aan mijn moeder, het is haar verjaardag”

Bundesliga-kampioen Bayern München speelde vandaag een feestwedstrijd tegen FC Augsburg (5-2 einduitslag), maar voor Robert Lewandowski stond er nog wel wat op het spel. De Pool had namelijk nog één doelpunt nodig om het illustere seizoensrecord van Gerd Müller te breken.

De goalgetter scoorde ook, zijn 41e treffer in de competitie, en schreef op die manier het ogenschijnlijk onaantastbare record op zijn naam. Na het duel zei Lewandowski meteen tegen de Duitse media: “Ik wil dit doelpunt opdragen aan mijn moeder, het is haar verjaardag. Ik heb er geen woorden voor. Ik heb negentig minuten geprobeerd te scoren, ik heb alles geprobeerd. En dan valt die in de negentigste minuut. Ik ben zeer, zeer gelukkig. En zeer trots.”

Leroy Sané probeerde het en de spits sloeg toe uit de rebound: “Ik zag dat Leroy schoot en daarna heb ik gewoon gespeculeerd op de rebound. Ik had natuurlijk liever eerder gescoord, maar ik wist dat er een moment zou komen. Ik bedank ook mijn teamgenoten voor alles wat ze voor mij hebben gedaan.”

Het was de 4-2, eventjes leek al die hulp dus tevergeefs te zijn: “Ik was teleurgesteld. Ik heb me afgevraagd waarom het niet lukte vandaag. Maar nogmaals, ik ben mijn team veel dank verschuldigd. Ze staan voor mij ook voor dit record. Het is een bijzonder moment, het is historisch. Zo kort na de wedstrijd kan ik het nog niet helemaal plaatsen.”

Knap?

  • Vind ik zeker
  • Vind ik niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie