‘Nachtmerrie Oranje-fans komt uit’

Foto: ‘Nachtmerrie Oranje-fans komt uit’

Toen bekend werd dat bondscoach Frank de Boer Luuk de Jong opgenomen had in zijn selectie bij het Nederlands elftal en niet Wout Weghorst, barstte er een storm van kritiek los. De Sevilla-spits is niet bepaald de favoriet van veel Oranje-fans, maar de verwachting is dat we hem véél vaker in de basis zullen zien.

Onder Ronald Koeman was Memphis Depay nog de nummer negen, maar De Boer liet eerder weten: “Als Memphis tegen Walker staat, de rechtsback van Engeland, en hij moet constant achter hem aan, dan kan ik me voorstellen dat je hem beter in de spits zet als je 4-3-3 wilt spelen en niet wilt schakelen naar vier middenvelders. Maar spelen we tegen Letland, of eerder ook al Bosnië, dan kan Memphis prima vanaf links en Luuk in de spits.”

Het Algemeen Dagblad haakt hierop in: “De vraag wordt hoe De Boer het neerzet tegen het brede scala aan landenteams dat qua sterkte tussen dreumes (Letland) en topland (Engeland) in zitten? Oekraïne en Oostenrijk bijvoorbeeld, straks in de poulefase van het EK. Bij Luuk de Jong weet je precies wat je wél en wat je níét krijgt. In het meevoetballen is hij geen Van Persie. Maar hij bindt op zijn manier altijd tegenstanders aan zich.” Steven Berghuis zei zaterdag: “En je kunt ook de hoge bal op hem spelen. Die extra optie is prettig.”

De krant vervolgt: “Voor Gibraltar-uit morgen lijkt het scenario duidelijk: categorie Letland. Dus weer starten met de tandem Klaassen/De Jong. Waarbij Oranje dan wel meer dan twee keer moet scoren om druk te houden op rivaal Turkije in het doelsaldo.”

De Jong vast in de basis?

  • Doe normaal
  • Goed idee
1019+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie