‘Nachtmerrie Hakim Ziyech komt uit’

Foto: ‘Nachtmerrie Hakim Ziyech komt uit’

Hakim Ziyech kreeg bij Chelsea in de laatste weken best wat speeltijd van oefenmeester Thomas Tuchel, maar greep zijn kans niet. En recordaankoop Kai Havertz deed dat juist wel in de Premier League-wedstrijd van de Blues tegen Everton (2-0 winst).

Bij allebei de goals was de jonge Duitser direct betrokken en het lijkt er sterk op dat hij Ziyech voorbijgestreefd is in de pikorde, als we op de woorden van Tuchel afgaan: “Het was het vertrouwen dat we hem gaven en dat hij heeft gebruikt. Hij heeft alles in zich om een dominante rol te spelen in de aanval. Hij heeft zich nu laten gelden. Hij heeft laten zien dat hij tussen de linie ons spel kan versnellen, vaker in het strafschopgebied kan opduiken, assists en steekpasses kan leveren en zelf kan afmaken. Er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten, zijn talent en zijn karakter.”

Voetbal International weet: “De lofzang op Havertz lijkt weinig goeds te betekenen voor Ziyech, die een vergelijkbare rol kan spelen als de Duitser maar in zijn speelminuten onder de opvolger van Frank Lampard geen verpletterende indruk kon maken. Bovendien zijn de resultaten van Tuchel geen reden om een andere aanpak te kiezen. Het succes tegen Everton betekende dat de Duitser de eerste manager in de Premier League is die de eerste vijf thuisduels zonder tegengoal doorkomt.”

Onder Lampard speelde Ziyech vaak op rechtsvoor, maar Tuchel ziet enkel en alleen een nummer tien in de oud-Ajacied. En op die positie moet hij nu Mason Mount én Havertz voor zich dulden.

Is het nu klaar?

  • Ja
  • Nee
672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie