Liverpool ziet achterstand groeien door blamage

Liverpool heeft donderdag averij opgelopen in de Premier League. De regerend landskampioen beet zich op Anfield stuk op het stugge Burnley en kreeg vlak voor tijd de rekening gepresenteerd: 0-1.

Liverpool zag Manchester United, Manchester City én Leicester City deze week al winnen. Ook de formatie van Jürgen Klopp wist zodoende wat het te doen stond, maar Burnley wilde niet meewerken aan een feestje. Divock Origi had bovendien de pech dat zijn inzet vlak voor rust op de lat eindigde.

Na rust bleef Burnley overeind op Anfield. Liverpool voerde de druk weliswaar op, maar doelman Nick Pope wist zijn doel schoon te houden. Klopp besloot nog wel om zijn aanval te versterken door zowel Mohamed Salah als Roberto Firmino in te laten vallen, ware het niet dat ook zij hun weg niet konden vinden in de defensie van Burnley.

In de slotfase ging het helemaal mis voor Liverpool. Doelman Alisson Becker vloerde Ashley Barnes en het slachtoffer benutte de strafschop zelf: 0-1. Liverpool, dat nu vierde staat, ziet de achterstand op koploper United daardoor groeien naar zes punten.

Voor Liverpool was het pas de eerste thuisnederlaag na 68 wedstrijden op Anfield.

Scoreverloop: 0-1 (83′) Ashley Barnes (strafschop)