Ajax maakt er vijf tegen Heerenveen bij rentree Klaassen

Ajax heeft op zondagmiddag met 5-1 van sc Heerenveen gewonnen in de eigen Johan Cruijff ArenA. Bij rust hadden de Amsterdammers al drie doelpunten (twee keer Dusan Tadic, één keer Mohammed Kudus) in het netje liggen. Na de 3-1 van Henk Veerman beslisten Davy Klaassen en Antony de wedstrijd.

De thuisploeg begon behoorlijk voortvarend aan zijn thuisduel, want al na vier minuten werd de eerste treffer gescoord. Kudus bracht de bal bij Tadic, die kapte en doelman Erwin Mulder kansloos liet met een schot in de verre hoek. Daarna liet de VAR voor het eerst van zich horen, of juist niet: Lucas Woudenberg maakte een harde overtreding op Noussair Mazraoui, maar de videoref vond het moment niet de moeite waard om arbiter Björn Kuipers naar de zijlijn te roepen.

Vervolgens trok de videoscheidsrechter wél aan de bel na ‘hands’ van Sherel Floranus, die daar vrij weinig aan kon doen. De bal ging op de stip en Tadic knalde de 2-0 tegen de touwen. Nog vóór rust maakte Kudus er ook 3-0 van.

In de tweede helft kwam Heerenveen terug tot 3-1, maar toen was het weer tijd voor de VAR. Die constateerde namelijk een overtreding op Lassina Traoré, die vastgepakt werd, en dus werd er alweer een strafschop gegeven. Dit keer was het Klaassen die scoorde. Antony zorgde vlak voor tijd voor het toetje.

Scoreverloop: 1-0 (4′) D. Tadic, 2-0 (28′) D. Tadic, 3-0 (35′) M. Kudus, 3-1 (66′) H. Veerman, 4-1 (72′) D. Klaassen, 5-1 (87′) Antony