’75 miljoen voor Feyenoord-drietal’

Foto: ’75 miljoen voor Feyenoord-drietal’

Wim Kieft volgt met grote belangstelling de verrichtingen van een aantal Feyenoord-sterkhouders. De oud-international ziet dat Santiago Giménez een behoorlijke terugval kent, maar vindt dat tegelijkertijd ook niet zo gek door het hoge verwachtingspatroon. Kieft is ook benieuwd of Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Dávid Hancko zich staande kunnen houden in de komende wedstrijden met AS Roma nu er is doorgesijpeld dat het drietal belangstelling geniet van Europese topclubs.

Stabiele Wieffer en Hartman

In zijn column in De Telegraaf stelt Kieft dat Wieffer het wat dat betreft makkelijker heeft dan Giménez. “Voor Mats Wieffer, die zich in de belangstelling weet van Atlético Madrid, is het allemaal wat simpeler. Hij speelt zijn wedstrijden mee, is fysiek in orde, heeft een groot loopvermogen en wordt niet afgerekend op doelpunten of tegendoelpunten. Daarbij is hij een heel stabiele persoonlijkheid die niet snel onder de indruk raakt.”

Datzelfde geldt volgens Kieft ook min of meer voor Hartman. “Hij lijkt me een jongen die niet snel van zijn stuk valt te brengen en ik begrijp dat hij een gewilde speler is als linksachter. Verdedigend staat hij zijn mannetje en hij heeft een goede drive naar voren. Een beetje een type als Denzel Dumfries.”

Hancko versus Lukaku

Kieft is vooral benieuwd hoe Hancko zich staande gaat houden tegen AS Roma-spits Romelu Lukaku. “Dat zijn duels waarin dit soort spelers wordt gewogen door buitenlandse topclubs. In Nederland spelen ze te weinig topduels. Hier willen clubs druk zetten, vooruit verdedigen en dan zie je dat sommige spelers bij onze topclubs ondanks het lagere tempo moeite hebben om zich onder de druk uit te spelen. Internationaal word je geconfronteerd met een veel hoger tempo en gaat het helemaal mis. Zoals Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid overkwam. Benieuwd daarom welke Feyenoorders zich tegen AS Roma kunnen onderscheiden en wie er aan onderdoor gaan.”

Eerder meldde De Telegraaf al dat Feyenoord in de afgelopen transferperiode zaken had kunnen doen en het drietal voor veel geld had kunnen verkopen. “David Hancko heeft een marktwaarde van 35 miljoen euro en hoort samen met Lutsharel Geertruida (ook 35 miljoen) en Gimenez (50 miljoen euro) tot de duurste voetballers van Feyenoord. Mats Wieffer staat bij het langzamerhand goed aangeschreven Transfermarkt.com voor bijna 20 miljoen (18 miljoen op 1 januari) euro in de boeken en Hartman zit daar met 23 miljoen euro zelfs boven. Die bedragen komen ook in de buurt bij de waardes die Feyenoord aan zijn spelers hecht.”

Zie jij Feyenoord doorgaan in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
977+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie