Lukaku haalt uit naar Engelse pers en fans: “Ik was zogezegd lui…”

Foto: Lukaku haalt uit naar Engelse pers en fans: “Ik was zogezegd lui…”

Romelu Lukaku werd vrijdag door de UEFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Europa League, waarmee hij alsnog een kleine bekroning zette op een ijzersterk eerste seizoen bij Internazionale. In Italië is de perceptie rond de spits helemaal veranderd, nadat hij bij Manchester United bijna met pek en veren weggejaagd werd door fans en analisten. Dat neemt hij hen nog altijd kwalijk. 

“Een jaar geleden was ik in Engeland zogezegd lui. Ik liep niet, ik deed dit en dat niet. Hier zeggen ze dat er niemand harder werkt dan ik”, sneert Lukaku in The Times. “Als je me hier ziet spelen, dan zijn er natuurlijk verbeteringen. Maar daaronder zit nog altijd dezelfde Rom. Als je nu naar me kijkt, dan zie je mijn volle potentieel. Dan zie je wat ik ook in Engeland had kunnen doen.” 

Dat het er niet uitkwam, lag niet aan Man United. “Binnen de club was iedereen zo vriendelijk. Van Ed Woodward tot de eigenaars, tot Matthew Judge (onderhandelaar, red.), tot José Mourinho, tot Ole en zijn staf, tot iedereen in de kantine. Maar alles daarrond was een te grote negatieve spiraal voor mij. Ze noemen me traag, maar dan denk ik: ‘Ik ben traag? Ik kan niet mee met het snelle spel van Man United?’ Maar als ik zo traag was, zou ik die penalty in de finale tegen Sevilla niet afgedwongen hebben. Dat is twee jaar later. Of ga je me nu echt zeggen dat ik op mijn 27ste sneller ben dan op mijn 25ste?”

Werd hij te fel bekritiseerd in Engeland?

  • Ja
  • Nee
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie