‘Boefje’ is grote verrassing bij PSV: “Hij heeft alles”

Foto: ‘Boefje’ is grote verrassing bij PSV: “Hij heeft alles”

Bij PSV zullen er de komende weken behoorlijk wat relatief onbekende namen op gaan duiken binnen de lijnen. Eén van hen wordt ongetwijfeld Jordan Teze, die een uitstekende voorbereiding draaide.

Coach Roger Schmidt gebruikte Teze vooral als centrale verdediger, waar hij vorig seizoen de back-up achter rechtsback Denzel Dumfries was. “Het verrast me niet dat Jordan nu ineens de stap maakt. Hij is een atletische, positieve en betrouwbare jongen”, reageert Geert Brusselers, voormalig jeugdtrainer van Teze bij PSV, tegenover de NOS.

“Jordan behoorde vroeger niet tot de toptalenten van PSV, maar is wel altijd heel hard blijven werken. Hij heeft alles wat een moderne voetballer nodig heeft. In mijn periode begon Jordan te beseffen wat er echt nodig was profvoetballer te worden. Hij was soms nog een dromer, maar mede dankzij de begeleiding vanuit PSV heeft hij de volgende stap weten te maken. Het maakte hem bewuster.”

Twee jaar geleden kreeg Teze nog een opmerkelijke gele kaart, nadat hij als 18-jarige wisselspeler een extra bal plots in het veld gooide om tijd te rekken tegen BATE Borisov (3-2, Champions League-kwalificatie). “Haha, ja dat was wel typisch iets voor Jordan. Je kan hem als een ‘boefje’ omschrijven. maar in de goede zin van het woord. Hij zorgt voor een leuke sfeer. Hij is echt geen rebel”, aldus Brusselers tot slot.

Teze wordt komend seizoen basisspeler bij PSV

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie